Hlavní obsah

Vychytané šance se bohužel nepočítají, litoval gólman Bohemky Berkovec

Karel FeltPrávo

Do vršovického Ďolíčku se přestěhoval čtyřiadvacetiletý gólman Martin Berkovec z Edenu na hostování. První dva zápasy nechytal a klokani dostali v Plzni a v Brně po pěti gólech. V dalších dvou patřil k nejlepším hráčům a mnoho nechybělo, aby se skvělými zákroky v sobotu postaral o senzaci a opět obral Spartu o body...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Martin Berkovec v utkání 4. kola Gambrinus ligy se Spartou.

Článek

Spartě jste v sobotu večer na Letné pořádně zatápěli. Svými výbornými zákroky jste držel favorita v šachu dlouho i vy. Jak moc mrzí konečná ztráta i jediného bodu po prohře 1:2?

Mrzí hrozně moc. Těžko se mi hledají slova... Možná, kdybychom dali v první půli ještě jeden gól, a šance na něj byla, třeba by to dopadlo i jinak. Takhle jsme se ve druhé půli především bránili a Sparta nás potrestala ze dvou našich chyb v šestnáctce.

Měli jste nakročeno i k vítězství a vy po Příbrami ke druhé nule v řadě...

Měli... O tu nulu vůbec nejde, hlavně kdybychom dávali víc gólů. Bohužel to dopadlo jinak.

Cítil jste na Letné jako slávista větší motivaci?

To vůbec ne. Každý mistrovský zápas beru stejně, je jedno, kde se hraje i proti komu.

Spartu jste ještě v brance Slavie vychytal loni na jaře. Napadlo vás, že by se vám to mohlo povést i podruhé?

O tom jsem nepřemýšlel, ale ani tenkrát jsem neudržel čisté konto a nevyhráli jsme. Derby skončilo 1:1. Teď jsem dostal dva. Se Spartou mám špatnou bilanci. Bohužel, když nevyhrajete, vychytané šance nemají hodnotu, nepočítají se.

Dalo se něco dělat s těmi dvěma sobotními góly?

Tvrdím, že se dá chytit všechno... Těžko říct, ale co jsem měl dělat s těmi sobotními. Jeden byl přes hráče, při druhém tam byli najednou dva sparťané. Lafata to měl celkem lehké.

Jste k sobě hodně kritický. Vy nejste se svým výkonem spokojený?

Když dostanu dva góly a prohrajeme, nemohu být spokojený. Ale jsem rád, že jsem zdravý a můžu chytat. Po vážném zranění už jsem fit. Hlavně aby to vydrželo.

Připustíte alespoň, že po dvou pětigólových debaklech se Bohemka výkonnostně zvedá?

Herně snad, ale výsledkově je jedno, jestli prohrajete 0:5 nebo 1:2, pořád to je ztráta tří bodů a my je potřebujeme a chceme je vozit i z venku. To se nám na Letné nepovedlo. Z výkonu si ale můžeme vzít pozitivum. Dali jsme Spartě gól, což jsme si přáli, a v podstatě k ničemu jsme ji nepustili. Až na ty dva závary před naší brankou, v nichž jsme chybovali, a ona nás potrestala. Určitě se ale nemáme za co stydět. Je to zkušenost, poučení i svým způsobem povzbuzení. Určitě se dobře připravíme na příští domácí zápas se Slováckem a v Ďolíčku zase vyhrajeme.

Reklama