Hlavní obsah

V kabině jsem musel zvýšit hlas, přiznal Vrba po těsné výhře nad Znojmem

Čestmír FolkPrávo

Na těsné vítězství nad Znojmem se fotbalisté Plzně nadřeli víc, než sami čekali. Trenér prvoligového lídra Pavel Vrba prozradil, že až důrazná promluva o přestávce v kabině pozvedla výkon jeho týmu, který nakonec vydřel za výhru 1:0 všechny tři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Plzeňský trenér Pavel Vrba v utkání proti Znojmu.

Článek

Co se dělo v poločase za bezbrankového stavu v plzeňské šatně?

Musel jsem notně zvýšit hlas. Bylo potřeba některým hráčům připomenout, že když nastupují v základu teď, kdy máme hodně nahuštěný program, nemusí tomu tak být napořád. Pozici v týmu si každý vytváří sám, a nikoli tím, že víc postává, než běhá. Druhou půli jsme přece jen odehráli líp. Přesto asi mohu konstatovat, že to byl náš nejhorší výkon v nové sezóně. Zaplať pánbůh za to, že jsme dali aspoň jeden gól a bodovali naplno. Což se třeba Teplicím se Znojmem nepovedlo.

Proč jste si proti předpokládanému outsiderovi vytvořili tak málo šancí?

Znojemští se po debaklu v Jihlavě vrátili k důsledné defenzívě, kterou mají výtečně propracovanou. Přesto jsme se už do pauzy dostali do tří solidních střeleckých příležitostí. Kdybychom aspoň jednu proměnili, asi bychom měli cestu k výhře snadnější. Je ale pravda, že bychom se měli dostávat do šancí proti nováčkovi mnohem častěji.

Poprvé se vedle sebe ve středu hřiště postavili Horváth, Darida i Hořava. Jak jejich spolupráce fungovala?

Složení mužstva bylo ovlivněno zdravotními problémy, které momentálně souží Koláře, Kovaříka i Petrželu. Je pravda, že zmínění tři záložníci na sebe nejsou dosud tolik zvyklí, i proto nám možná souhra tentokrát trochu vázla. Až budoucnost ukáže, zda budou takhle pospolu nastupovat častěji.

Myslíte si, že pozorovatelé z Mariboru, s nímž se střetnete o Ligu mistrů, byli z vašeho výkonu moudří?

To netuším. Je možné, že jsme jim pořádně zamotali hlavy. To se uvidí už příští týden.

Ještě předtím vás ovšem čeká v sobotu ligový šlágr se Spartou, která se prozatím chlubí, stejně jako vy, stoprocentní bilancí. Těšíte se na prestižní duel?

Samozřejmě. Věřím, že zápas bude ozdobou podzimní části soutěže a že k němu úplně všichni přistoupí naprosto korektně. Tím mám na mysli i novináře. Sám jsem zvědavý, co všechno se v týdnu před utkáním v médiích objeví včetně připomínání některých událostí z našeho minulého vzájemného střetnutí v Plzni.

Reklama

Související témata: