Hlavní obsah

Nezaměstnaní profesionálové se nabídnou trenérům a agentům v Kunicích, přijede i Jarošík

Praha

Původně mělo jít jen o tréninkový kemp pro fotbalisty, kteří hledají nové angažmá, nakonec se jeho vrcholením stane turnaj, na němž by si mohli trenéři i manažeři ligových celků vybrat případné posily. Takového Jiřího Jarošíka, jenž ukončil angažmá ve Spartě a novou destinaci si stále vybírá, asi těžko, ale třeba Jiří Krejčí, Emil Rilke, Jan Tekl či Patrik Schuster se jim budou dnes v Kunicích u Prahy nabízet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I exsparťan Jiří Jarošík by se měl na turnaji nezaměstnaných profesionálů zapojit.

Článek
Fotogalerie

Ve fotbalové Evropě nejsou podobné kempy a turnaje pro profesionální fotbalisty bez angažmá ničím výjimečným.

„Mezinárodní hráčská organizace FIFPro, jejímž jsme členem, je pořádá pravidelně. Závěrečný turnaj týmů, které skládají jednotlivé hráčské asociace, je pak prestižní událostí," vysvětluje předsedkyně České asociace fotbalových hráčů Markéta Haindlová. „Na turnaji startuje pouze několik vybraných týmů z tradičních fotbalových velmocí, jako například z Francie, Nizozemí, Španělska či Portugalska."

V příštím roce se podobná možnost nabídne i českému výběru poskládanému z profesionálních fotbalistů, kteří jsou právě bez angažmá. „To proto, že jsme se zapojili do projektu, který profesionálním hráčům přinese možnost získat nové angažmá. Vyvrcholí právě dnešním turnajem v Kunicích," informuje Markéta Haindlová.

Jarošík by rád zakotvil v zahraničí

Na turnaji, který začíná ve 14 hodin, se představí tři mužstva. Jedno sestavené převážně z českých profesionálních fotbalistů, jeden tým složený z Rusů a Ukrajinců žijících v České republice a dále pak celek arabských hráčů.

Pro ligové trenéry a manažery, kteří jsou do Kunic pochopitelně pozvaní, se tak nabízí možnost obhlédnout si a vidět v akci hráče, kteří v bývalých klubech skončili a nové angažmá zatím nenašli. Třeba Emila Rilkeho, který prošel Teplicemi, Libercem nebo Mostem či slovenskou Žilinou a naposledy působil v Hanse Rostock, třeba Jiřího Krejčího, jenž hrával v Jablonci, Příbrami, ale i řeckém Iraklisu Soluň nebo rumunském Temešváru.

„Měl by přijet i Jiří Jarošík, který účast také potvrdil," informuje Markéta Haindlová, byť i jí je jasné, že cestovatele Jarošíka těžko některý z českých klubů do svých řad zláká. Poté, co bývalý hráč Liberce, Sparty, CSKA Moskva, londýnské Chelsea, Birminghamu, Celticu Glasgow, ruské Samary, španělské Zaragozy a zase Sparty skončil předčasně na Letné, jedná o zahraničním angažmá a nijak se netají, že by rád zakotvil v cizině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články