Hlavní obsah

Vorel z Dukly dostal za faul na Škutku trest na čtyři zápasy

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala obránce Dukly Jana Vorla zákazem činnosti na čtyři soutěžní utkání. Vorel pyká za červenou kartu, kterou dostal ve 4. kole první ligy proti Slavii za ostrý faul na Dávida Škutku. Dukla o tom informovala na facebooku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Petr Ardeleánu ukazuje červenou kartu Janu Vorlovi z Dukly.

Článek

Čtyřiatřicetiletý stoper šel v závěru zápasu na polovině hřiště oběma nohama do skluzu proti Škutkovi. Jen se štěstím ho plně nezasáhl a nezpůsobil slovenskému útočníkovi podobně vážné zranění, jako na jaře tehdejší hráč Sparty Léonard Kweuke mladoboleslavskému obránci Radku Dosoudilovi. Ten má vážně zlomenou nohu. Kweuke dostal od disciplinární komise trest na 12 zápasů.

"Po přezkoumání videozáznamu a přihlédnutí ke všem okolnostem, jak přitěžujícím, tak i polehčujícím, se nakonec komise rozhodla zastavit závodní činnost na čtyři soutěžní utkání," stojí v prohlášení komise.

Za surovou hru pyká i Kopic, který zezadu fauloval libereckého Josefa Šurala. Komise mu proto za vyloučení dala trest na tři zápasy. Dva zápasy si pak nezahraje olomoucký Adam Varadi, který viděl červenou kartu v duelu s Teplicemi.

Právě duel olomoucké Sigmy a Teplic bude mít disciplinární dohru i kvůli chování fanoušků. Teplický Jan Krob byl totiž na Andrově stadiónu pokropen nápoji domácích fanoušků, proto komise zahájila řízení se Sigmou kvůli porušení povinností pořadatelské služby.

Ve Fotbalové národní lize si jedno utkání kvůli vyloučení nezahraje Ondřej Běloušek z Mostu.

Reklama