Hlavní obsah

Zápasy se Spartou jsou vlastně kvalifikací o Ligu mistrů, netají plzeňský kouč Vrba, že v sobotu půjde o hodně

Plzeň

Pochopitelně moc dobře vnímá, že nastávající dva týdny budou týdny pravdy. Na jeho tým čeká už v sobotu duel se Spartou o ligové vedení a hned poté kvalifikační dvojzápas se slovinským Mariborem, v němž půjde Plzni o účast v základní skupině Ligy mistrů. „Doufám, že ligový zápas se Spartou bude o fotbale a že vyhraje ten, kdo bude lépe připravený," medituje kouč obhájce titulu Pavel Vrba před konfrontací s Pražany a dodává: „Věřím, že jsme schopni následujících čtrnáct těžkých dnů zvládnout."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba metal po postupu do dalšího kvalifikačního kola Ligy mistrů kotrmelce. Případnou výhru nad Spartou by ale takto určitě neslavil.

Článek

Sparta stanovila hned po šokujícím vyřazení z Evropské ligy 17. srpen, kdy hraje u vás v Plzni, za datum klíčový, neboť po něm hodlá hodnotit uplynulé dny a týdny, analyzovat výsledky a rozhodnout, co dál. I z toho vyplývá, jak velkou váhu resumé konfrontace s vaším týmem přikládá...

Logicky, protože i já tvrdím, že naše zápasy se Spartou jsou vlastně kvalifikací o Ligu mistrů. Pražané mají nejvyšší ambice, my samozřejmě také, Letenští chtějí hrát o nejvyšší příčky, což pro nás platí rovněž. A nic na tom nemění, že ligová tabulka je zatím hodně vyrovnaná a v našem sousedství figuruje Liberec, Teplice, Mladá Boleslav.

O touhách a ambicích Sparty před sobotním vzájemným zápasem svědčí i to, jak vydatně v posledních dnech posilovala. Přivedla na Letnou Ujfalušiho, koupila Dočkala, angažovala Marečka.

Sice posiluje, ale je otázkou, které z nových akvizic proti nám nastoupí. Dočkal? Ujfaluši? Možná Pražané nasadí jednoho z nových hráčů, třeba se v jejich sestavě objeví dva, ale to je čistě jejich věc. Osobně si spíš myslím, že Sparta bude vycházet z toho, jak se na sezónu připravovala a nebude během dvou tří dnů všechno měnit.

Takže v nových letenských akvizicích největší hrozbu nevidíte?

Spíše ji vidím v tom, že se Sparta na velké zápasy dokáže nachystat. Na jaře, kdy nás do utkání na Letné nepustila a zaslouženě nás 1:0 porazila, to ostatně dokázala. I proto počítám, že se bude držet hry, kterou má vyzkoušenou a ověřenou.

Mimochodem - kdy jste vy sám začal v nabitém podzimním programu dumat nad tolik prestižním a ostře sledovaným duelem se Spartou?

Hned po losu a okamžitě mně došlo, že se nepotkáme v právě ideálním čase. Tedy, ideálním čase pro nás, protože k utkání nastupujeme po reprezentační přestávce a před pokračováním kvalifikace o Ligu mistrů s Mariborem. Ale nedá se nic dělat, během dvou dnů se musíme na Spartu připravit.

Během dvou dnů? Vždyť od posledního ligového střetnutí proti Znojmu uběhne týden...

Jenže nám chybělo šest hráčů, kteří byli povoláni do české a slovenské reprezentace, Kovařík a Kolář laborují se zraněním, Bakoš se po zranění teprve vrací, takže jsem trénoval s dvanácti třinácti hráči. Ale to už je úděl...

Stesky na nabitý program?

Ne, my už ho máme tři týdny a zátěž je skutečně velká, protože jsme během nich museli zvládnout osm zápasů. A to je opravdu strašně moc, i když někteří odborníci se diví, že o nějaké zátěži mluvíme. Ale sprinteři přece také neběhají na svých šampionátech stovku každý den a maratónci rovněž neabsolvují čtyřicet závodů za rok.

A neměl jste během týdne, kdy jste žádný zápas nehráli, dopřát svým svěřencům víc odpočinku?

Já jim ho dopřál, po třech týdnech dostali den volna. I proto věřím, že jsme schopni následujících čtrnáct těžkých dnů vyplněných zápasem se Spartou, dvěma duely o Ligu mistrů s Mariborem a dalším ligovým duelem zvládnout. Pak už bude program přece jen volnější.

Jak dopadne šlágr Plzeň - Sparta?
Zvítězí Plzeň
65,5 %
Zápas skončí remízou
10,2 %
Zvítězí Sparta
24,3 %
Celkem hlasovalo 5994 čtenářů.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Sparta 30 78 : 19 79
2 Plzeň 30 64 : 21 66
3 Ml. Boleslav 30 54 : 38 50
4 Liberec 30 37 : 46 48
5 Teplice 30 51 : 35 46
6 Slovácko 30 43 : 40 40
7 Dukla 30 35 : 37 38
8 Jihlava 30 45 : 50 37
9 Brno 30 32 : 42 37
10 Ostrava 30 33 : 43 35
11 Jablonec 30 43 : 53 34
12 Příbram 30 34 : 49 34
13 Slavia 30 24 : 51 30
14 Bohemians 30 26 : 40 30
15 Olomouc 30 42 : 60 29
16 Znojmo 30 32 : 49 27

Reklama

Související témata: