Hlavní obsah

Znojmo střelecky procitlo a řádilo v Jablonci. Pořád sbíráme zkušenosti, přiznal kouč Kalvoda

Josef PešoutSport.czPrávo

Co se to stalo s fotbalisty Znojma? V předešlých čtyřech ligových kolech vstřelili pouhý gól a najednou se zcela nečekaně pětkrát střelecky prosadili na půdě favorizovaného Jablonce. Tahle nevídaná produktivita jim přinesla paradoxně „jen“ bod za neuvěřitelnou remízu 5:5! I trenér nováčka Leoš Kalvoda jen těžko skrýval překvapení nad tím, co všechno jeden zpočátku běžný ligový duel nabídl a co se v něm odehrávalo. „Pořád sbíráme zkušenosti,“ uznal kouč Jihomoravanů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Článek

Jaká je vaše první reakce na divokou přestřelku s nerozhodným koncem?

To se málokdy vidí. Chytli jsme se střelecky a mohu považovat za luxus, že jsme stejně nevyhráli. Anebo spíše by se dalo říci, že je to trestuhodné. Dát pět gólů venku, to by mělo stačit na vítězství. V průběhu zápasu jsem si všiml sporného momentu před čtvrtou brankou Jablonce. Ale urvali jsme remízu v Jablonci, odkud se body asi moc vozit nebudou.

Parádně jste využili šance, ale asi litujete okének v defenzivě. Čím si je vysvětlujete?

Soupeř měl také spoustu dalších příležitostí, góly jsme mu usnadnili školáckými chybami v obranné fázi. Prohrávali jsme osobní souboje, bez toho fotbal hrát nejde.

Lichotivý výsledek 5:5 vám zajistil v nastaveném čase druhé půle vyrovnávajícím gólem střídající Miloš Rejlič. Kdo to je?

Myslím, že pochází ze Srbska. Hrál ve Švédsku a nabídl nám ho manažer Martinovič. Zkusili jsme ho a dobře se uvedl. V Jablonci oživil naši hru, s jeho příchodem stoupl i výkon Marka Heinze, který pak dal dva góly. Rejlič si řekl o místo v základní sestavě. A že je zrovna ve Znojmě? Jiné české kluby na něj asi zapomněly. (úsměv)

Už se Znojmo adaptovalo v první lize?

Stále sbíráme zkušenosti. Hráči poznávají, že nejvyšší soutěž je o něčem jiném než druhá liga.  Přesto jsme remizovali na půdě silné Dukly, doma s Teplicemi, ale utržili jsme čtyřku v Jihlavě. Prohráli jsme s Plzní a vezeme bod z Jablonce, který předtím rozstřílel Ostravu.

Jaké máte před sebou nejbližší cíle?

Pohár České pošty ve středu v Třebíči. Chtěli bychom postoupit, protože pak bychom narazili na dalšího, doufám hratelného soupeře, který vzejde z dvojice Svitavy - Převýšov. A potom bychom opravdu doma, tedy přímo ve Znojmě, přivítali pražskou Spartu.

V příštím ligovém kole hostíte v Brně pražskou Slavii. Cítíte, že byste mohli dosáhnout na historické premiérové vítězství v první lize?

Nejprve myslíme na pohárovou Třebíč. A netipuji ani nejsem prorokem, ale vím, že uspět na ligové scéně vyžaduje velkou vůli a motivaci. Slavii jsem viděl v úvodu ligy v Liberci.

Reklama

Související témata: