Hlavní obsah

Policisté zadrželi po fotbale v Plzni šest sparťanů se sedačkami

Plzeň

Policie zadržela šest fanoušků fotbalové Sparty, kteří si dnes po ligovém zápase ze stadionu Plzně odnášeli sedačky i s opěradly. Ještě před utkáním, které skončilo remízou 0:0, napadl v restauraci poblíž stadionu pražský fanoušek plzeňského příznivce, ale nezranil ho. Jinak se podle policie vysoce rizikové utkání, na které přijelo 630 pražských fandů a zcela zaplnili sektor pro hosty, obešlo bez incidentů. ČTK to řekla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha na plzeňském stadiónu.

Článek

"Případ napadení je řešený jako přestupek proti občanskému soužití," uvedla. Krádeže sedaček řešili policisté před stadiónem také jako přestupek. Všech šest fanoušků převezli na služebnu.

"Po zápase vše proběhlo úplně v klidu. Fanoušci Sparty, kteří ani neskandovali, se sešli na louce před sektorem hostů. Velitel opatření je požádal, aby vyčkali, než odejdou fanoušci Viktorky," uvedla mluvčí. Ze stadiónu je policisté pustili čtvrt hodiny po utkání.

Na stadiónu se podle zdrojů ČTK objevily informace, že pořadatelé zabavili u vstupu do arény sparťanským příznivcům trika napuštěná benzinem, která chtěli vhazovat na ochrannou síť nad sektorem hostů. Policejní mluvčí ale nic takového nepotvrdila. Stadión bude podle zástupců klubu hlídán celou noc, aby nedošlo k jeho případnému poškození před úterním zápasem Plzeňanů v předkole Ligy mistrů.

Většina fanoušků přijela do Plzně automobily. Zhruba stovka jich odjela dvěma autobusy ze stadiónu na Prahu kolem 22:45.

Konkrétní opatření a počet nasazených lidí policie neuvedla s odkazem na taktické důvody. Posily přijely z jiných okresů Plzeňského kraje. Dvě hodiny před utkáním a hodinu po něm nad městem létal policejní vrtulník, do služby byly povolány také hlídky na koních a policisté se psy. Městská policie nasadila celou pořádkovou jednotku 56 lidí, tedy zhruba dvojnásobek oproti běžným zápasům.

"Budeme dále monitorovat dění ve městě, okolo stadiónu, na nádraží a odjezdových cestách," uvedla mluvčí.

Utkání bylo policisty vyhodnoceno jako nejrizikovější v podzimní části fotbalové ligy. Kvůli bezpečnostním rizikům si tentokrát nemohli zájemci vstupenky zakoupit na internetu ani na předprodejních místech, ale museli přímo na pokladny Doosan Areny.

Reklama

Související témata: