Hlavní obsah

Slavia znovu dluží hráčům, tentokrát část prémií

PRAHA

Týden před startem jarní části fotbalové ligy pražská Slavia znovu hasí doutnající spory mezi hráčským kádrem a vedením klubu. Fotbalistům podle informací ČTK na účty stále nedorazila část prémií za podzimní část sezóny. Vedení Slavie se k údajným dluhům nechtělo obšírněji vyjadřovat a potvrdit, zda mají hráči u klubu opravdu znovu své pohledávky.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Slavie marně čekají na vyplacení prémií - ilustrační foto.

Článek

"Jsme soukromá obchodní společnost a evidujeme všechny závazky i pohledávky. Nemůžeme neustále do médií komentovat naše finanční toky," řekl tiskový mluvčí klubu Alexander Kliment. "Doufáme, že stejně budou postupovat i hráči, kteří jsou našimi obchodními partnery," dodal Kliment.

Bude nuset Slavia řešit finanční problémy dalšími odchody hráčů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Dlužné částky nyní údajně dosahují řádově desítek tisíc korun na hráče, podle domluveného splátkového kalendáře měly být dluhy vyrovnány do 15. února. Fotbalisté se ale ani dva dny po vypršení domluveného termínu slíbených peněz nedočkali a nyní jim znovu došla trpělivost.

"K nastalé situaci se nemůžeme detailněji vyjadřovat. Ale mohu potvrdit to, že lhůta splátky nyní opět nebyla dodržena," řekl kapitán mužstva Radek Bejbl. "Ale tady teď nejde jen o nás. Jde nám také o dobro a budoucnost Slavie. Ale to, co se děje teď, situaci rozhodně neprospívá," dodal dvaatřicetiletý stoper.

S ním souhlasil i záložník Václav Koloušek, který v jarní části sezóny chystá návrat na trávníky poté, co překonal akutní leukémii. "Současný stav bohužel absolutně nekoresponduje s tím, co v prosinci garantoval finanční ředitel ENIC pan Colecott. Ale my jinak tu situaci pod hrozbou vysokých pokut komentovat nemůžeme," podotkl Koloušek.

Vedení klubu řešilo finanční závazky vůči hráčům už loni v prosinci, kdy jim údajně mělo dlužit až třicet milionů korun. Fotbalisté dokonce vyhrožovali, že hromadně podají výpovědi. Slavia, především díky finanční injekci od firmy ENIC, která klub vlastní, hrozící rebelii zažehnala. Hráči tehdy vedle doplatků dlužných částek také vyžadovali záruky, že se už podobná situace nebude opakovat.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články