Hlavní obsah

Snad nás selhání se Znojmem vrátí na zem, doufá jablonecký kanonýr Piták

Jablonec nad Nisou

Jablonecká střelecká produktivita má vzestupnou tendenci. Po bezbrankovém vstupu do sezóny proti Brnu, jednom zásahu na Spartě, dvou gólech do sítě norského Strömgodsetu a Slovácka, třech brankách v odvetě v Norsku, čtyřech trefách v Ostravě, nasázeli hráči severočeského klubu v dalším ligovém kole soupeři ze Znojma pět „kousků." To je nevšední bilance, na které má velkou zásluhu i kapitán mužstva Karel Piták. Skóroval totiž v posledních pěti soutěžních duelech. „Ale radost z toho mi kalí selhání s nováčkem," přiznal kanonýr v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Fredrik Varfjell, ČTK/AP

Jablonecký střelec Karel Piták.

Článek

Svými střeleckými hody dáváte vzpomenout na předešlé jablonecké hvězdy Davida Lafatu a Tomáše Pekharta. Uvědomujete si to?

Tak nevím, jestli jsem zrovna kanonýrem jako oba zmínění kluci. Momentální úspěšnost ale nijak zvlášť neprožívám, protože podobnou sérii jsem měl v Jablonci už v minulosti. Uspokojení není na místě, jelikož nad Znojmem jsme chtěli vyhrát a místo toho jsme uhráli nevídanou remízu 5:5.

Už jste někdy zažil něco totožného?

Přímo stejný výsledek určitě ne, ale hodně branek asi ano. Při angažmá v Salcburku jsem byl u vítězství 7:3.

Máte pro přestřelku s nováčkem ze Znojma vysvětlení?

Pět vstřelených gólů v jednom zápase by mělo automaticky znamenat vítězství. Tentokrát to neplatilo ani pro jednoho soupeře. Bohužel vlastní laxností jsme hosty nakopli, ti se vrátili do zápasu a dávali nám branky z brejků. Půl minuty před koncem jsme ztratili míč, přitom stačilo dohrát zápas někde u rohu nebo udělat aut. Momenty, které způsobily vyrovnání, by se nám stávat neměly.

Nepodepsal se na vás náročný program v součtu ligy a evropského poháru?

Na nic se vymlouvat nemůžeme. V Ostravě jsme hráli v pondělí, v sobotu proti Znojmu. Takový scénář bychom měli v pohodě zvládnout.

Je selhání v obraně poučením do dalších bojů?

Aspoň nás to vrátí na zem. Věřím, že začneme makat a jezdit a k tomu musíme přidat i fotbalovost. Doufám, že ve čtvrtek přistoupíme k zápasu s Betisem Sevilla úplně jinak, v opačném případě nemáme šanci.

Čekáte vyprodaný stadión?

Uvidíme, jestli bude plno. To nedokážu odhadnout, ale snad ano. Chci věřit, že si lidi cestu najdou. Takový zápas tady už zase dlouho být nemusí. Před dvěma lety jsme se poměřili se špičkovým holandským týmem Alkmaarem, teď nás čeká sedmý celek loňského ročníku španělské ligy. To je pro fanoušky přece nejlepší pozvánka

.

Reklama

Související témata: