Hlavní obsah

Mahmutovič si nemyslí, že mu hattrick pomůže do základní sestavy

Praha

Přestože teplický fotbalista Aidin Mahmutovič v nové sezóně ani jednou nenastoupil od začátku zápasu, vede se čtyřmi góly společně se Zbyňkem Pospěchem z Dukly Praha tabulku kanonýrů. Pomohl mu k tomu premiérový hattrick v české lize, jímž se podílel na pondělním debaklu Slavie 0:7. Bosenský kanonýr ale ani po životním střeleckém představení příliš nevěří, že mu pomůže zpět do základní sestavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aidin Mahmutovič (druhý zleva) oslavuje gól ve slávistické síti.

Článek

"Myslím si, že ne. Hrál jsem sedm let v základu, teď jsem na lavičce. Přišel lepší útočník, co mám dělat," řekl trochu rozmrzele Mahmutovič.

Sedmadvacetiletý útočník hraje v Teplicích od roku 2008 a dlouhodobě patřil k oporám týmu. V uplynulém ročníku nastřílel dvanáct branek, přesto v úvodu nové sezóny začíná zápasy na lavičce. Bosenský útočník zasáhl jen jako střídající hráč do čtyř z pěti odehraných kol a v součtu pobyl na hřišti pouze 90 minut.

"Naprosto ho chápu, byl tady pět let stabilním hráčem. Teď prostě musel čekat na šanci, ale byl trpělivý, pracoval v tréninku. Záleží jen na něm, určitě ne na mně," řekl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Po hattricku prý bude uvažovat, zda Mahmutoviče v dalším zápase nasadí. "Když dal tři góly a v dalším zápase by nehrál, nebo bych nepřemýšlel o tom, že ho postavím, tak bych byl víceméně za vola," podotkl zkušený kouč.

Mahmutovič v pondělí ukázal, že umí zakončovat ze všech pozic. Nejprve dobře vystihl malou domů, pak s přehledem vyřešil brejk a hattrick zkompletoval rybičkou. "Nejlepší byl možná ten druhý gól. Dostal jsem krásně balon, šel sám na bránu a dal to na zadní tyč," uvedl Mahmutovič.

Za svůj premiérový hattrick v české lize slíbil spoluhráčům něco do kabiny. Hlavně si ale pochvaloval, jak dobře Teplice zvládají vstup do sezóny. Zatímco v té minulé hrály o záchranu, teď bez porážky figurují na čelních příčkách tabulky.

"V minulé sezóně jsme začátek nezvládli. Hráli jsme každý zápas pod tlakem, na to jsme nebyli zvyklí. Když dvakrát třikrát za sebou vyhraješ, tak to jede samo. Prostě nám to tam padá, minulou sezónu jsme naopak takhle inkasovali," konstatoval Mahmutovič.

Reklama

Související témata: