Hlavní obsah

Táborský satisfakci necítil. Slavia mě vychovala a přeju jí, ať se zvedne, přiznal

Praha

Fotbalista Teplic Ivo Táborský je odchovancem Slavie, ale když po závěrečném hvizdu se svými spoluhráči oslavoval sedmigólovou kanonádu v domácí síti, bylo mu slávistů i trochu líto. „Vychovali mě tady pro první ligu a jsem za to Slavii vděčný,“ říkal zkušený ofenzivní záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivo Táborský (vlevo) měl radost z výhry, ale se Slavií soucítil.

Článek

Takže žádnou satisfakci necítíte, když vám Slavia v lize pořádnou šanci nedala?

Ani trochu. Na jednu stranu jsem rád, že jsme vyhráli 7:0, ale takový debakl Slavii nepřeju. Pro nás je to fantastický výsledek, skvělý rozjezd sezóny, ale musíme mít taky pokoru a vžít se do situace, jakou slávisté zažívali po takovém zápase. Škodolibý rozhodně nejsem a přeju Slavii, ať se zvedne. Musí na to rychle zapomenout.

Není na klub kalibru Slavie sedm gólů až moc?

Asi by se to stávat nemělo... Oni nás pak nedokázali zastavit, my byli hladoví a chtěli jsme, aby nám tam padlo všechno. Hráli jsme celých devadesát minut, prakticky jsme nepolevili. Až na deset minut první půle. Trenér taky kvůli tomu v kabině zvýšil hlas a upozornil nás, že takhle ne.

Nedáte přesto po téhle výhře jako bývalý slávista do kabiny aspoň nějaké občerstvení?

Pro mě bude prestižnější zápas proti Boleslavi, kde jsem strávil pět let a odehrál jsem v jejich dresu většinu ligových zápasů. Když ho zvládneme, tak teprve po něm něco šoupnu.

V čem je kouzlo současných Teplic? Před sezónou s vámi nikdo nepočítal a teď jste čtvrtí s dvoubodovým odstupem na první místo.

Asi v poctivé práci. Nikdo si na nic nehraje, nikdo není uraženej. Každý trénink se jede na sto procent. Když se něco děje, hned se to v kabině vyřeší. Všichni máme pokoru, mužstvo je dobře vyvážené. Když jsem do Teplic po prvním kole přišel, byl jsem nadšenej, jak mančaft funguje. Nechci být nenažranej, ale když si vezmu zápasy zpátky, mohli jsme klidně vyhrát i v Olomouci, bodů mohlo být ještě víc. Hlavně mě těší, že jsme skoro ve všech zápasech hráli krásnej fotbal.

Ofenzívu Teplic teď řídí z velké části cizinci, k Litsingimu přibyli noví hráči Nivaldo a Salami. Jak zapadli do týmu?

Myslím, že je to vidět na hřišti na našem herním projevu. Pokora a pracovitost se týká i všech cizinců v týmu. Jsme skvělá parta na hřišti i mimo něj. Tým jako celek šlape a nesmíme polevit.

Reklama