Hlavní obsah

Trenér Slavie Petrouš sedmigólový debakl ustál, hráči dostanou pokuty

Praha
Aktualizováno

Michal Petrouš zůstává trenérem fotbalistů Slavie i po pondělním debaklu 0:7. Vedení klubu ho podrželo ve funkci a za hlavní viníky propadáku s Teplicemi označilo hráče. Ve čtvrtek jim před tréninkem oznámí výši očekávaných finančních sankcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Michal Petrouš pondělní debakl ustál.

Článek
Fotogalerie

„Rozhodli jsme se, že nebudeme dělat žádné změny v realizačním týmu. Jeho složení se pro následující zápasy nemění," uvedl generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle po dvoudenním jednání.

Údajně se zvažovalo i odvolání Petrouše, který k týmu přišel jako hlavní trenér v závěru minulé sezóny za odvolaného Petra Radu. V souvislosti s jeho možným nástupcem se nejvíc skloňovalo jméno Pavla Hapala, jenž naposledy působil v polském klubu Zaglebie Lubin, ale po dvou kolech nové sezóny byl odvolán.

Tým zřejmě dostane vysokou pokutu

I když vedení nakonec Petrouše podrželo, hráči se mohou těšit na tvrdé sankce. „Ve čtvrtek bude A-mužstvo seznámeno s rozhodnutím představenstva. Poté bude zveřejněno na oficiálních stránkách klubu prohlášení hráčů a realizačního týmu směrem k fanouškům a celé slávistické veřejnosti," informoval na klubovém webu Šeterle.

Výši sankcí prozradit nechtěl, ale údajně má jít o vysokou pokutu pro tým. „Plně si uvědomujeme oprávněnou nespokojenost a obrovské rozčarování našich příznivců s výkonem na hřišti, který nebyl hoden jména Slavie," řekl Šeterle.

Slavia dál pracuje na získání zkušeného obránce, který týmu chybí a pondělní blamáž s Teplicemi to jasně ukázala. Podle informací Práva se schyluje k přestupu Tomáše Zápotočného ze Sparty, jenž momentálně na Letné nemá místo v základní sestavě.

Reklama

Související témata: