Hlavní obsah

Tvrdý trest od vedení. Fotbalisté Slavie a realizační tým dostali miliónovou pokutu!

Aktualizováno

Vedení Slavie Praha udělilo za pondělní ligový debakl 0:7 s Teplicemi fotbalistům A-mužstva a realizačnímu týmu včetně sportovního vedení pokutu jeden milión korun. Pokud navíc sešívaní nezvítězí ve třech následujících duelech se Znojmem, Chomutovem a Jihlavou, dostane tým za každé nevyhrané utkání pokutu půl miliónu korun. Hráči Slavie v prohlášení reagovali, že všechny sankce přijímají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nešťastný brankář Slavie Radek Černý opoušti se spoluhráči hrací plochu v Edenu po debaklu od Teplic.

Článek

Na klubovém webu o tom informoval generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle. Finanční postihy za ostudný debakl byly hráčům a realizačnímu týmu oznámeny ve čtvrtek ráno před tréninkem.

Samotní fotbalisté se v prohlášení znovu omluvili fanouškům za to, jak pondělní zápas dopadl. "Víme, že odpustit nám předvedený výkon nebude lehké, ale v příštích dnech a týdnech se my všichni členové týmu svými výkony na hřišti i mimo něj pokusíme přízeň a důvěru fanoušků obnovit. Cítíme se plně odpovědni a jsme připraveni čelit oprávněné kritice. V souvislosti s tímto utkáním a ve světle výše uvedeného selhání zároveň výslovně přijímáme všechna případná penalizační opatření ze strany vedení klubu," stojí v prohlášení.

Vedení se zabývalo nejvyšší ligovou porážkou v klubové historii od úterního rána, řešilo ji a provedlo pohovory s členy realizačního týmu i hráči. Nakonec se rozhodlo pro pokutu a zatím nesáhlo k žádným personálním změnám. Ve funkci setrval i trenér Michal Petrouš.

Slavia výsledkem 0:7 překonala svou nejhorší porážku na ligové úrovni 1:7 od Ostravy v roce 1954 a Slovanu Bratislava v sezóně 1959/60. Debakl 0:7 utrpěli červenobílí dosud jen jednou před šesti lety v Lize mistrů na hřišti londýnského Arsenalu.

V reakci na pondělní výprask by Slavia mohla posílit kádr. V jejím hledáčku se údajně objevil zkušený obránce Sparty Tomáš Zápotočný. Spekuluje se také o tom, že Pražané chtějí i ostravského ofenzivního záložníka Antonína Fantiše.

Reklama

Související témata: