Hlavní obsah

Sigma Olomouc prodloužila smlouvu s trojicí talentovaných mladíků

Olomouc

Vedení fotbalistů Olomouce prodloužilo kontrakty s třemi hráči prvního týmu. Do 30. června 2017 jsou tak na Hané smluvně vázáni mladí záložníci Martin Šindelář, Jakub Habusta a Tomáš Zahradníček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký útočník Ivan Lietava (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze vstřelení gólu na hřišti pražské Slavie.

Článek

"Během léta jsme se nesoustředili pouze na to, abychom do klubu některé hráče přivedli, ale věnovali jsme spoustu času a energie na to, abychom stabilizovali některé naše mladé hráče, prodloužili jim smlouvy nebo ekonomicky vylepšili. Tak, aby se naši odchovanci stabilnější začleňovali do našeho kádru a byli přínosem pro naše mužstvo do budoucna," uvedl na klubovém webu generální manažer Zdeněk Psotka.

Z olomouckého tria nasbíral v prvním mužstvu největší zkušenosti Šindelář. Dvaadvacetiletý hráč zasáhl do 25 ligových zápasů a v této sezóně se na hřišti pražské Slavie dočkal i premiérové branky. Devatenáctiletý Habusta má na kontě jeden ligový start z minulého ročníku, stejně starý Zahradníček ještě v domácí soutěži nenastoupil.

Kontrakt na další čtyři roky v Olomouci podepsali také útočník Petr Ševčík, stoper Jan Štěrba a další forvard Lukáš Buchvaldek, kteří figurují na soupisce B-týmu, respektive staršího dorostu Sigmy.

Reklama

Související témata: