Hlavní obsah

Sparta - Příbram 4:0Sparta aspoň do soboty vede ligu, dvakrát se trefil žolík Bednář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hušbauer 1 : 0
75. Lafata 2 : 0
84. Bednář 3 : 0
89. Bednář 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty se minimálně na jeden den posunuli do čela tabulky. V utkání 6. kola Gambrinus ligy porazili Příbram 4:0 a odsunuli Plzeň, která však má sobotní zápas na Slovácku k dobru. Letenští se brzy dostali do vedení díky trefě Hušbauera, víc ovšem dlouho nenabídl. Strakovi Středočeši zahráli velmi dobře a tak vysoko si prohrát nezasloužili. Dvě branky jim dal střídající Bednář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Bednář oslavuje se spoluhráči svůj druhý gól během utkání Sparty s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Základní sestava odhalila tajenku, kdo se posune na místo Václava Kadlece, který se dočkal přestupu do Frankfurtu. Hrotový útočník Bednář či navrátilec Vacek si musejí počkat, pravý kraj ofenzivy kouč Lavička svěřil Přikrylovi, nejlepšímu střelci týmu v letní přípravě.

Právě Přikryl nachystal první šanci pro Lafatu, kapitán zakončoval tělem a vybojoval jen roh. Úvodní gól však přišel brzy. Již v 10.minutě příbramský stoper Mišůn v tísni odhlavičkoval míč před šestnáctku, kam si naběhl reprezentant Hušbauer, bez přípravy vypálil a Mišůn těsně před Hruškou střelu mírně tečoval do vlastní sítě.

„Nula sedm, dobrej výsledek," prozpěvoval si letenský kotel na účet nešťastného rivala z Edenu. Pak domácím fanouškům zatrnulo při tutovce  Řezníčka, jenže Vaclík srazil nohy včas a vyrazil ránu na roh. Vedení Sparty mohl pojistit Dočkal, prudkou střelou však orazítkoval jen tyč. Také Příbram chtěla hrát dopředu, prezentovala se mnohem lepším výkonem než při posledním výjezdu do Prahy na Bohemku. A Marešovu střelu Vaclík jen konečný prstů vytáhl na roh.

Trenér Příbrami František Straka čekal trochu hořký návrat na Letnou. Fanoušci Sparty mu nenadávali, koncem první půle však vyvěsili všeříkající transparent: ‚Ten, jehož jméno je zapomenuto  a nikdy již nebude vysloveno...' Angažmá ve Slavii zkrátka svému někdejšímu idolu nemohou zapomenout.

Po přestávce si Sparta koledovala, několikrát měl práci brankář Vaclík. Lafata navíc zblízka nedokázal hlavou trefit branku, takže naděje Středočechů stále žila. Až čtvrt hodiny před koncem ji uhasil Lafata, jehož ke snadnému zakončení vybídl Kadeřábek. Debakl přišel až se střídajícím Bednářem, který se po přihrávkách Dočkala a Konatého dvakrát trefil.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:0 (1:0)
Branky: 84. a 89. Bednář, 10. Hušbauer, 75. Lafata. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Hájek. ŽK: Kadeřábek - Abraham, Divíšek, Mašán. Diváci: 7121.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Vácha - Přikryl (76. Bednář), Dočkal (85. Konaté), Hušbauer, Krejčí (63. Vacek) - Lafata. Trenér: Lavička.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Divíšek - Mareš, Mašán (87. Pilík), Abraham (65. Švancara), Tarczal, Danoski (74. Stratil) - Řezníček. Trenér: Straka

Reklama

Související témata: