Hlavní obsah

Slovácko - Plzeň 1:3Plzeň se po vítězství nad Slováckem vrátila do čela tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Kovařík 0 : 1
61. Ďuriš 0 : 2
68. Valenta 1 : 2
70. Tecl 1 : 3
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli v 6. kole první ligy v Uherském Hradišti nad Slováckem 3:1 a vrátili se na první místo v tabulce. Branky Plzně vstřelili ve 41. minutě Jan Kovařík a po změně stran přidali další góly Michal Ďuriš a Stanislav Tecl. Úspěšným střelcem Slovácka byl Jiří Valenta, který ukončil 406 minut dlouhou plzeňskou sérii bez inkasované branky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Stanislav Tecl z Plzně (vlevo) a Jan Trousil ze Slovácka.

Článek

Oslabené Slovácko začalo proti favorizované Plzni s respektem a důrazem na dokonalou defenzívu. Trenér Plzně Vrba nechal před odvetou předkola Ligy mistrů s Mariborem odpočívat Horvátha, Čišovského, Petrželu a Wágnera. I bez tohoto kvarteta měla Viktoria v úvodních dvaceti minutách územní převahu, která ale do šancí nevedla a střely ze střední vzdálenosti domácí brankář Melichárek s přehledem likvidoval.

Postupně se Slovácko začalo osmělovat k otevřenější hře. Převzalo iniciativu, získalo tlak a zadáci Plzně měli nečekaně problémy. Po několika nepřesných střelách vyzkoušel ve 27. minutě Daníček pozornost brankáře Kozáčika. O minutu později plzeňského gólmana zachránila po hlavičce Kerbra pouze tyčka a hned z další akce Trousil hlavičkoval těsně vedle.

Slibné šance nabudili domácí fanoušky, kteří postupně strhli Slovácko k ofenzivní hře. Do útočení se začali zapojovat i domácí zadáci, Plzeň ale nápor přestála. Těsně před koncem poločasu unikl po pravé straně Tecl z jeho zpětné přihrávky Daridovu střelu brankář Melichárek jen stačil vyrazit před volného Kovaříka a ten pohotově vrátil míč do sítě.

Snaha Slovácka po změně stran o vyrovnání většinou končila na důrazných hostujících zadácích. Plzeň chytře čekala na příležitost k brejkům do otevřené obrany protivníka. Ta se naskytla po hodině hry, kdy obránce Limberský prošel středem hřiště a přes Rajtorala a Tecla se dostal míč ke zcela volnému Ďurišovi, jenž přidal druhý gól.

Útočná aktivita vynesla o osm minut později Slovácku alespoň korekci výsledku, když Valenta prostřelil brankáře Kozáčika. Případný náznak dramatu ale Viktoria hned zažehnala, když o dvě minuty později po zaváhání domácích zadáků vstřelil Tecl třetí branku vydařeným obloučkem.

Závěrečná čtvrthodina nabídla oboustranně útočný fotbal, ve kterém se už ale střelecky ani jeden tým neprosadil. Dvě minuty před koncem ještě zaskočil na brankové čáře střídající Petržela, který vyrazil Trousilovu střelu.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:3 (0:1)
Branky: 67. Valenta - 41. Kovařík, 60. Ďuriš, 69. Tecl. Rozhodčí: Zelenka - Filípek, Pochylý. ŽK: Daníček, Trousil - Limberský, Hořava. Diváci: 7096.
Slovácko: Melichárek - Mezlík, Košút, Trousil, Reinberk (61. Havlík) - Daníček - Volešák, Valenta, Petr (75. Martan), Kerbr - Haša. Trenér: Habanec.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Darida, Hořava - Rajtoral (70. Petržela), Ďuriš (89. Bakoš), Kovařík - Tecl (84. Wágner). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: