Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 0:1Jablonec na Hané zase zahazoval šance, spasil ho však obránce Kysela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Kysela 0 : 1
Záznam online reportáže

Petr MarekSport.czPrávo

Jablonec v Olomouci stejně jako v poháru s Betisem Sevilla zahazoval šance jako na běžícím pásu. Nakonec však v utkání 6. kola Gambrinus ligy alespoň jednu proměnil a stačilo to na tři body. Hanáci tak ani potřetí za sebou na vlastním stadiónu nedokázali vyhrát.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Aleš Škerle z Olomouce (uprostřed) a Jan Kopic (vlevo) a Ondřej Vaněk, oba z Jablonce.

Článek

„Prezentujeme se zajímavým, atraktivním fotbalem, ale nedáváme góly. Kdybychom měli Davida Lafatu, byli bychom úplně někde jinde. Těší mě však, že si šance vypracováváme a vím, že je časem i začneme proměňovat. Teď je to náš problém a o to důležitější je, že jsme zápas výsledkově zvládli a udrželi kontakt s celky před námi. Vyhrát jsme však samozřejmě měli podstatně větším rozdílem," mínil jablonecký kouč Roman Skuhravý.

Úvodních deset minut byla aktívnější Sigma, ale bez zakončení. To přišlo až ve 12. minutě, kdy po nevinné akci překvapivě vypálil z úhlu Lietava a Valeš jen s námahou míč vytahoval na roh. O dvě minuty později střílel na druhé straně Piták a také se stejným výsledkem.

Od té doby byl však Jablonec lepší.  Ve 22. minutě spálil tutovku Kopic, když se řítil sám na Zlámala, vystřelil asi z deseti metrů, bránu však netrefil. Za další dvě minuty měl na kopačce gól Piták, jeho střelu z blízka ale zblokoval Dreksa.

Vítězný gól padl po parádní akci

Ve stejném duchu se hrálo i v dalších minutách. Jablonec byl podstatně nebezpečnější. Domácí obrana však byla pozorná. A když přece jen nestačila, zastoupil ji Zlámal nebo pomohli v koncovce bezzubí jablonečtí hráči. Obrovskou příležitost měl třeba v 50. minutě Vaněk, když šel zcela sám gólmana Sigmy, ale balón poslal po zemi trestuhodně těsně vedle. Skórovat mohl v 65. minutě také Třešňák, rovněž však z blízka minul. Jablonec dál předváděl parádní fotbal, ale zúročit nádherné akce, a bylo jich opravdu hodně, se mu nedařilo. Festival zahozených šancí, to již za hustého deště, pokračoval.

Hanáci, byť střídáním výrazně posílili ofenzívu, se k zakončení dostávali jen sporadicky. Valeše vyzkoušeli jen Lietava a Ordoš, ale bez úspěchu.

Když už se zdálo, že utkání skončí bezgólovou remízou, rozehráli hosté další parádní akci, a tu tentokrát s přehledem zakončil hlavou Kysela a rozhodl tak o zisku tří bodů pro svůj tým.

„Dnes jsme neměli kvalitu, soupeř byl lepší. Aktivní jsme byli jen patnáct minut. Pak jsme postupně ztratili střed pole. Zejména v pohybu jsme zaostávali. Pitákovi jsme nechali neskutečně mnoho prostoru a on toho pro svůj tým dokonale využil. Byl u všeho, hrál výborně. Špatní jsme byli i směrem dopředu. Chyběla přesnost, strašně málo jsme si toho vytvořili," nehledal výmluvy olomoucký lodivod Martin Kotůlek.

Sigma Olomouc - Baumit Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 81. Kysela. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Piták (Jablonec). Diváci: 4534.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Šindelář (73. Ordoš) - Navrátil, Karaš (65. Doležal), Pospíšil, Falta - Lietava. Trenér: Kotůlek.
Jablonec: Valeš - Čížek, Beneš, Kysela, Novák - Loučka, Vaněk - Kopic (88. Jablonský), Piták, Vošahlík (89. Zoubele) - Třešňák (71. Hubník). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: