Hlavní obsah

Horváth tři zápasy v rozpětí týdne už ve svém věku zvládnout nemůže, ví Vrba

Uherské Hradiště

Přestože museli v prvním poločase odolávat náporu Slovácka, dokázali fotbalisté Plzně nakonec vybojovat v Uherském Hradišti všechny tři body. Výhra 3:1 je v sobotu vrátila díky lepšímu skóre do čela prvoligové tabulky před Spartu. Ani minutu neodehrál tradiční kapitán Západočechů Pavel Horváth.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba (vlevo) a kapitán Viktorie Pavel Horváth

Článek

„Do utkání jsme vstoupili příliš opatrně. Nebyli jsme zpočátku moc nebezpeční. V jednom úseku hry nás domácí dokonce přehrávali. Ještěže Kerbr mířil hlavičkou jen do tyče, další tutovku vychytal Kozáčik," oddechl si plzeňský kouč Pavel Vrba.

„Pak jsme před pauzou potrestali soupeřovu chybu a po změně stran jsme už zápas kontrolovali. Měli jsme i štěstí. Nakonec jsme ovšem mohli dát víc gólů," vrátil se do trenérovy tváře úsměv.

Pochválil útočníka Tecla. „Čekal teď docela dlouho na větší šanci a v Hradišti ji chytil za pačesy. Připravil náš vedoucí gól a potom třetí brankou i uzavřel střelecký účet. Standa odehrál jedno z nejpovedenějších střetnutí po přestupu k nám. Je pro mě nyní i vážným uchazečem o místo v základní sestavě pro středeční bitvu o Ligu mistrů v Mariboru," naznačil Vrba, že Wágner, který na Moravě jen střídal, nemusí mít pozici v zahajovací jedenáctce jistou.

Bakoš i Kolář do Mariboru pojedou

Do hry nezasáhli plzeňský kapitán Horváth ani stoper Čišovský. „Jsou nejstarší, tak jsme je nechali na lavičce odpočívat," vtipkoval Vrba. „Vyhodnotili jsme to tak, že Pavel Horváth tři zápasy v rozpětí týdne už prostě ve svém věku zvládnout nemůže, a Čišovský má v nohách kromě duelů v tuzemské soutěži a v Lize mistrů i utkání za slovenskou reprezentaci," dovysvětlil Vrba. Do Mariboru odcestují i uzdravení Bakoš s Kolářem.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec litoval, že jeho tým nevstřelil vedoucí gól. „Jen tak jsme mohli obhájce titulu pozlobit o mnoho víc," mínil.

„Škoda, že naši dobíhající hráči nebyli u odraženého balónu dřív. Hejda ho stihl odvrátit," štvalo po tyči z první půle Milana Kerbra, syna bývalého reprezentanta. „Nemáme ani bod, zisk ale tentokrát od nás nikdo ani moc nečekal. Vyjít naprázdno v pátek v Brně by bolelo víc," měl jasno Habanec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články