Hlavní obsah

Spadl mi velký kámen ze srdce, oddechl si jablonecký trenér Skuhravý

Olomouc

Fotbalisté Jablonce si po smolné porážce s Betisem Sevilla spravili chuť. V nedělním utkání 6. kola Gambrinus ligy zvítězili zásluhou Kyselovy trefy v Olomouci 1:0 a připsali si do tabulky cenné tři body. Severočeši stejně jako v pohárovém duelu se španělským celkem zahazovali šance jako na běžícím pásu, nakonec však alespoň jednu proměnili, což jim zajistilo výhru.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Luboš Loučka z Jablonce (vzadu) a Martin Pospíšil z Olomouce.

Článek

„Strašně důležité vítězství. Jeli jsme si pro výhru, kterou jsme potřebovali, aby nám soupeři v tabulce neodskočili. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Hráli jsme aktivně, celoplošně Sigmu presovali, získávali tak hodně balónů a prostor ke kombinaci, v níž jsme byli silní. Škoda jen, že jsme nevyužívali šance. Mohl být klid. Měli jsme jich zase osm. Ještě, že alespoň ta poslední tam spadla," tvrdil po utkání jablonecký kapitán Karel Piták.

„Kámen ze srdce mi spadl fakt velký. Celky před námi nám neutekly a o to nám šlo. Vyhrát jsme však samozřejmě měli větším rozdílem. Koncovka je však momentálně náš problém," přiznal lodivod Jablonce Roman Skuhravý.

Kotůlek: Jablonec byl jasně lepší

Jeho svěřenci na Hané předváděli parádní akce, ale zakončení dlouho vázlo. Zahazovali i ty největší tutovky. Devět minut před koncem jim však přece jen vyšel nacvičený signál, který hlavou zužitkoval Kysela a tak se mohli radovat.

„Prezentujeme se zajímavým, atraktivním fotbalem, ale góly nedáváme. Kdybychom měli Davida Lafatu, byli bychom úplně někde jinde. Na druhé straně mě těší, že si střelecké příležitosti vypracováváme a také vím, že časem je začneme i proměňovat," dodal Skuhravý.

Sigma naopak ani ve třetím domácím duelu nedokázala vyhrát. „Tentokrát jsme neměli kvalitu. Jablonec byl jasně lepší. Po patnácti minutách, kdy jsme měli převahu, jsme postupně přišli o střed pole. Zaostávali jsme především v pohybu a také jsme dali moc prostoru Pitákovi, který to ve prospěch svého týmu dokonale využil. A vpředu jsme skoro nic nevymysleli," věděl olomoucký trenér Martin Kotůlek.

Reklama

Související témata: