Hlavní obsah

Brněnský záložník Traoré v Ostravě zkolaboval kvůli ucpané srdeční tepně

Brněnský fotbalista Mohamed Traoré po pondělní dohrávce 6. kola Gambrinus ligy v Ostravě zkolaboval. Příčinou byla podle klubového webu ucpaná srdeční tepna. Dvacetiletý guinejský středopolař se ihned podrobil operaci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Zbrojovky Brno Mohamed Traoré.

Článek

Traorého postihla těsně před odjezdem mužstva z Ostravy náhlá nevolnost. Okamžitě mu byla poskytnuta veškerá pomoc a byl převezen do nejbližší nemocnice, kde se podrobil katetrizačnímu zákroku na srdci," uvedl lékař mužstva Petr Gál. "Předpokládáme, že je mimo nebezpečí a bude v pořádku," dodal.

Traoré odehrál při porážce Zbrojovky 1:2 celý zápas. Za jeho potíže prý mohla ucpaná srdeční tepna, kterou lékaři při zákroku zprůchodnili. "Hráč se podrobil všem kardiologickým prohlídkám a testům, které jsou pro vrcholové sportovce nezbytné, takže lze s jistotou říci, že tato situace nemá nic společného s náhlým kardiovaskulárním úmrtím u sportovců. Příčiny se budou zkoumat, nelze vyloučit úrazové poškození tepny," řekl Gál.

Mladý fotbalista zůstává v nemocnici. "K jeho případnému návratu na trávník se zatím nelze vyjádřit. Prioritou je, aby hráč byl v pořádku," uvedl Gál.

Reklama

Související témata: