Hlavní obsah

Kováč zůstane, Sparta nabídku Spartaku odmítla

PRAHA

Konec spekulacím. Zadák Sparty Radoslav Kováč bude i nadále oblékat dres mistra z Letné. Podle místopředsedy klubového představenstva Daniela Křetínského sice ruský Spartak Moskva projevil nejen zájem, ale také předložil finančně velmi lukrativní nabídku, kterou ale Sparta po zvážení zamítla.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radoslav Kováč (první zleva) při tréninku Sparty

Článek

Ruský prvorepublikový celek projevil zájem o šéfa letenské obrany minulý týden a podle zákulisních informací byl ochoten za hráče proslulého netradičními účesy vyplatit v přepočtu 110 miliónů korun.

Vedení Sparty o možném odchodu pětadvacetiletého univerzála jednalo o víkendu, po zhodnocení sportovních i ekonomických aspektů návrhu a po pečlivém uvážení ale zaujalo zamítavé stanovisko.

"Po poradě v rámci vedení Sparty a podrobných konzultacích s panem Hřebíkem jsme se jednoznačně rozhodli upřednostnit sportovní hledisko. Radek je po sportovní i osobní stránce jednou z klíčových opor mužstva," uvedl na internetových stránkách Sparty Křetínský.

"Věříme, že jeho setrvání v týmu výrazně přispěje k naplnění našich sportovních cílů, kterými jsou vítězství v tomto ročníku Gambrinus ligy a následně úspěšné vystoupení v Lize mistrů," dodal.

Voříšek do Krakova

Spekulace ohledně možného Kováčova přestupu přiživil v pondělí také generální ředitel Spartaku Jurij Pervak, který v rozhovoru pro ruský deník Sovětskij sport tvrdil, že klub nabídku nikdy nedal.

To, že to s odchodem reprezentačního beka na východ Evropy nebude tak horké, svědčily ale už odpolední slova trenéra Hřebíka. Ten po přípravném duelu s Náchodem, který Sparta vyhrála 4:2, uvedl, že věří v Kováčovo setrvání na Letné. Reprezentační stoper proto také nastoupil v základní sestavě.

O odchodu Kováče a případně Tomáše Sivoka do ruské ligy se mluvilo v zákulisí od chvíle, kdy Sparta získala z Ostravy za více než dvacet miliónů korun Miroslava Matušoviče. Letenští funkcionáři se pak nechali údajně slyšet, že by rádi velký finanční výdaj nahradili odpovídajícím příjmem.

A po skončení přestupního termínu v západní Evropě jim nezbývala jiná možnost než případný odchod některého hráče do Ruska, případně do Polska.

Není ale ještě zcela vyloučeno, že nějaký lukrativní obchod sparťané přece jen uskuteční. Polská Wisla Krakov totiž stále touží po Petru Voříškovi, který však nabídky z východní Evropy opakovaně odmítá.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články