Hlavní obsah

Habanec nesmí trénovat Slovácko ve dvou zápasech

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala trenéra Slovácka Svatopluka Habance zákazem činnosti na dvě soutěžní utkání a pokutou pět tisíc korun za vykázání na tribunu a urážlivé výroky v ligovém utkání na hřišti Bohemians Praha 1905. Zároveň zahájila řízení se Slováckem kvůli tomu, že Habanec vedl své svěřence v sobotním utkání s Plzní, i když mu komise na minulém zasedání pozastavila činnost.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Článek

Habanec se provinil v 5. kole, kdy protestoval proti dvěma vyloučením svých hráčů. Podle komise své protesty doplnil pohoršujícími a urážlivými výroky zejména na adresu čtvrtého rozhodčího. Komise případ projednala už na minulém zasedání a zahájila s Habancem řízení, přičemž mu automaticky zastavila činnost. Přesto se v sobotu objevil na lavičce Slovácka proti Plzni, což bude nyní komise řešit.

Zabývat se na svém příštím zasedání bude také podezřením z rasistického chování fanoušků Slavie v utkání s Teplicemi.

Komise dnes udělila také pokuty 10 tisíc korun Plzni za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání se Spartou, ale rovněž Spartě za chování jejích fanoušků v témže utkání.

Dvě soutěžní utkání si za vyloučení po hrubém nesportovním chování nezahraje znojemský záložník Milos Reljič. V Národní lize mají stop na jedno utkání Petr Mareš (Žižkov) a Martin Kouřil (Varnsdorf).

Reklama

Související témata: