Hlavní obsah

Fotbalista Traoré je po srdečním kolapsu už doma v Brně

Brno

Fotbalista Zbrojovky Mohamed Traoré, který zkolaboval po pondělním ligovém utkání v Ostravě, byl v pátek dopoledne propuštěn z nemocnice a převezen do Brna do domácího léčení. Srdeční kolaps guinejského záložníka způsobila neprůchodnost poraněné cévní tepny.

Článek

Všechno z dramatického večera si Traoré pamatuje. "V kabině mi bylo dobře, necítil jsem žádné potíže. Vyšel jsem ven, rozdal pár autogramů a pak jsem nastoupil do autobusu. Až tam se mi udělalo špatně a kluci zavolali sanitku," uvedl dvacetiletý hráč na krátké tiskové konferenci v ostravské nemocnici před odjezdem domů.

Život zachránila brněnskému fotbalistovi katetrizace, kterou provedl Petr Černý. "Chci upřímně lékařům poděkovat za perfektně odvedenou práci a záchranu hráčova života. Věřím, že se po ní může Traoré opět vrátit k profesionálnímu fotbalu," uvedl sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Návrat na trávník ve hvězdách

Lékaři si zatím netroufají odhadnout, za jak dlouho se bude moci Traoré vrátit opět na prvoligový trávník. Ani zkušení kardiologové se prý dosud s něčím takovým nesetkali. Dvacetiletý fotbalista má výbornou fyzickou kondici, je nekuřák a v létě podstoupil všechna vyšetření, která absolvují prvoligoví hráči. Jeho testy byly v naprostém pořádku.

"Zatím je předčasné vyslovovat závěry, kdy se vrátí k fotbalu. Všechno bude záležet na průběhu léčby a dalších odborných vyšetřeních," uvedl lékař brněnských fotbalistů Petr Gál.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava