Hlavní obsah

Brněnský Traoré po infarktu opustil nemocnici, bude nejméně rok bez fotbalu

Ostrava

Nejméně rok bez fotbalu bude brněnského fotbalista Mohamed Traoré, jenž dostal infarkt po pondělním ligovém utkání mezi Baníkem Ostrava a Zbrojovkou Brno. Prognózy lékařů Městské nemocnice Ostrava, kteří fotbalistu pečovali, jsou velmi opatrné. „Prohrát s Baníkem v jeho současné formě je k vzteku, ale dostávat z toho infarkt je překvapení i pro nás,“ vtipkoval primář kardiologie MNO Radim Kryza.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brněnský záložník Mohamed Traoré (vlevo) v pátek opustil Městskou nemocnici Ostrava.

Článek

Potom už vážně dodal, že šance na návrat k fotbalu existuje. „Všichni známe příběh obránce Barcelony Érica Abidala, který se vrátil po transplantaci jater. Pokud mohu spekulovat, v této sezóně se Mohamed k fotbalu asi nevrátí. A potom se uvidí," řekl Kryza.

Samotný fotbalista, jenž včera opustil brány nemocnice, má jasno: „Zase chci hrát. Po zápase jsem byl naprosto v pořádku, ale pak jsem ucítil slabost a volal jsem našeho lékaře. Nic víc si nepamatuju, ale věřím, že to snad není tak vážné," líčil guinejský záložník.

Ani brněnská Zbrojovka hráče neodepisuje. „Momo má v klubu tříletou smlouvu, která trvá. Teď podstoupí rekonvalescenci, a co bude za rok, se uvidí. Musíme věřit," řekl sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Podle vedoucího koronární jednotky Ivo Horáka je případ dvacetiletého Mohameda Traorého unikátní. „Vlastní zákrok není nic mimořádného, ale infarkt u tak mladého pacienta a navíc sportovce s perfektní životosprávou je v České republice opravdu rarita. Dosud byl našim nejmladším pacientem šestadvacetiletý kuřák," řekl Horák.

Reklama

Související témata: