Hlavní obsah

Byla to křeč a nefotbal, naštvaně říkal kapitán Zbrojovky Zavadil

Brno

Brněnská mizérie dostupuje v Gambrinus lize vrcholu. Fotbalisté Zbrojovky padli popáté v řadě, v předehrávce 7. kola podlehli v moravské bitvě Slovácku 0:2. Tým z Uherského Hradiště se radoval z plného bodového zisku po čtyřech zápasech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Slovácka Jan Trousil (vlevo) a Michal Škoda z Brna.

Článek

„Ještě horší než další porážka je náš výkon, z něhož jsem strašně zklamaný. Teď už bohužel nejde jen o výsledkovou, ale i herní krizi," připustil kouč Brňanů Ludevít Grmela. „Nechápu, jak jsme se mohli za několik týdnů dostat z pohody do takové mizérie," kroutil nechápavě hlavou.

Ve stejném duchu hovořil i kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil. „Slovácko vyhrálo naprosto zaslouženě, bylo ve všech činnostech bohužel lepší. Od nás to byla jen křeč. Předváděli jsme nefotbal," říkal naštvaně.

Přitom v týdnu před střetnutím se Brňané dušovali, že nechají na hřišti všechny síly a udělají maximum pro tříbodový zisk. „Jenže to jsou jenom slova, která pak nedokážeme přenést z kabiny na hřiště," mrzelo špílmachra Zbrojovky.

Hráči Slovácka si naopak pochvalovali, že se jim poprvé v sezóně povedlo vstřelit vedoucí gól. Jeho autorem byl Milan Kerbr. „Měli jsme do přestávky i další šance a mohli jsme náskok ještě navýšit," mínil. „Po pauze nás sice Brno trochu zatlačilo, ale jeho nápor jsme ustáli. Druhá trefa pro nás znamenala definitivu. Jsme šťastni, ale teď potřebujeme vítězství potvrdit za čtrnáct dní doma s Příbramí," plánoval Kerbr.

Vedení Brna udělá razantní kroky

Hradišťský asistent Jiří Dekař, který tentokrát zaskakoval na postu hlavního kouče za Svatopluka Habance, jenž dva prvoligové zápasy nesmí na lavičku, se domníval, že jeho celek zvládl utkání ve větším klidu. „Šli jsme za výhrou důsledněji. Brňané měli jakoby svázané nohy. I když si místy vynutili převahu, moc jsme jim toho nedovolili," liboval si.

Zatímco Slovácko může strávit nadcházející reprezentační pauzu se sedmi body na kontě v dobré náladě, Brňany čeká zřejmě složité období. „Musíme si vyhodnotit přístup některých hráčů. A přestávky také využijeme k doléčení. Na marodku bohužel přibyl před zápasem Karel Kroupa, který nám v závěrečném tlaku hodně chyběl," litoval Grmela absence urostlého forvarda.

Kouč Zbrojovky už očekává i razantní kroky ze strany klubového vedení. „Něco se už asi musí stát. Někteří kluci se už musí probudit a uvědomit si, o co hrají," tvrdil Grmela.

Připustil, že by se trenérská židle mohla zatřást i pod ním. „Stát se to může, ale teď se tím nezabývám. Spíš si chci důkladně zanalyzovat, proč jsme zkraje sezóny odehráli kvalitní střetnutí v Jablonci, s Bohemkou i se Spartou, a pak nastane taková hrozná proměna," nedokázal si vysvětlit sérii nezdarů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články