Hlavní obsah

Pražská policie zadržela jednoho fanouška Baníku, jinak byl klid

Praha

Pražští policisté v souvislosti se sobotním utkáním první fotbalové ligy mezi Spartou a Ostravou zadrželi fanouška Baníku, který napadl policistu. Další dva fanoušci se dopustili přestupku při odchodu ze stadiónu na Letné, neuposlechli výzvy policistů. ČTK to sdělila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Větší zásahy policie podle ní nebyly nutné. Rivalita fanoušků Baníku a Sparty, která sobotní utkání vyhrála 4:1, patří v české první fotbalové lize k největším.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci fotbalistů Baníku Ostrava

Článek

Fanoušci Baníku v sobotu večer za doprovodu policie šli na letenský stadión z Nádraží Holešovice. "Během pochodu policisté zaznamenali pouze jedno protiprávní jednání ze strany fanoušků - jeden muž skončil na služebně pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, policista naštěstí nemusel vyhledat lékařskou pomoc," uvedla mluvčí.

Utkání se podle Rösslerové ze strany fanoušků obešlo bez větších konfliktů nebo zásadnějšího narušení veřejného pořádku. "Policisté dokonce nemuseli zasahovat pod jednotným velením, řešili spíše individuální případy," shrnula.

Zhruba 400 fanoušků hostujícího Baníku přijelo v sobotu kolem 18:30 na pražské hlavní nádraží zvláštním vlakem, do Holešovic odjeli metrem. Po utkání je policisté doprovodili zpátky na nádraží, do Ostravy odjeli asi deset minut po půlnoci.

Reklama

Související témata: