Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Znojmo 2:0Klokani duel nováčků ovládli a trochu klidu získali, Znojmo zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Moravec 1 : 0
62. Bartek 2 : 0
Záznam online reportáže

Žádný velký fotbal v duelu nováčků k vidění nebyl. Aktivnější klokani však domácí Ďolíček uhájili a Znojmo v utkání 7. kola Gambrinus ligy porazili 2:0. Tým Bohemians Praha 1905 byl mnohem nebezpečnější a k výhře směřoval od začátku, takže se zaslouženě odpoutal ze sestupové příčky. Naopak poslední Znojmo zůstává v lize jediným týmem, který ještě nevyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Bohemians 1905 se radují z vedoucí trefy nad Znojmem.

Článek

Předposlední hostil posledního, a tak šlo v duelu nováčků především o naději a sebedůvěru pro další podzimní kola. Klokani začali očekávaným náporem, ale kromě série rohů v úvodu nic moc nevymysleli. Znojmo přijelo do Prahy pečlivě bránit a díky rychlému přechodu do útoku čekat na každou vhodnou příležitost.

Až ve 23. minutě se ve vápně utrhl od svého strážce vršovický Bartek, ve slibné šanci pálil vysoko nad. Byla to však předzvěst prvního gólu. A rozhodně ne „nováčkovského". Domácí zaskočili obranu Znojma akcí z křídla, Kalina uvolnil Moravce, který si ještě vylepšil pozici kličkami přes dva obránce a technicky mazácky obstřelil brankáře Hrubého.

Tím zajímavé události v prvním poločase skončily. Vedením povzbuzení klokani se tlačili do útoku, další šance si ovšem nevytvořili.

V podobném duchu začalo i druhé dějství. Těsný náskok mohl navýšit u zadní tyče zapomenutý Kalina, ale vysoko přestřelil. Bartkovi už se po výkopu a asistenci brankáře Berkovce vedlo lépe, takže po hodince hry měla Bohemka přece jen dva góly k dobru.

Až deset minut před koncem mělo pořádnou šanci také Znojmo, jenže Hříbek ztroskotal na jistém Berkovcovi a Okleštěk dorážku hrubě nezvládl.

Bohemians Praha 1905 - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 27. Moravec, 62. Bartek. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Štěrba. ŽK: Šmíd, Šírl - Helísek, Buchta, Heinz. Diváci: 4592.
Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Moravec, Rada, Hora (83. Krch), Bartek (90. Růžička) - M. Štochl (80. M. Kolář). Trenér Weber.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Simerský, Hnaníček, Mudra - Buchta (53. Zeba) - Helísek (70. Tomeček), Nepožitek, Hrošovský (46. Vašíček), Okleštěk - Heinz. Trenér Kalvoda.

Reklama

Související témata: