Hlavní obsah

Slávisté nezvládli v Jihlavě závěr, k miliónu připlatí ještě pět set tisíc

Jihlava

Zatímco ligový zápas se Znojmem a pohár v Chomutově pod hrozbou navýšení pokuty úspěšně zvládli, třetí krok se jim udělat nepodařilo. Fotbalisté Slavie neudrželi v Jihlavě vedení 1:0, v poslední čtvrthodině dvakrát inkasovali a vedle miliónu korun za propadák s Teplicemi zaplatí ještě o dalších pět set tisíc víc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roztrpčený brankář Slavie Praha Radek Černý.

Článek

„Klubové vedení tak rozhodlo, tak to samozřejmě respektujeme," tvrdil po utkání slávistický trenér Michal Petrouš, jehož ovšem nezvládnutý závěr střetnutí na Vysočině pořádně naštval. „Klíčová pro zlom v utkání byla Vaculíkova penalta na 1:1. Přitom podobné souboje tělem sudí celý zápas pouštěl. Najednou byl strašně úzkostlivý. Moc tomu nerozumím. Ale od Bortela to byla nešikovnost," rozdělil nakonec vinu mezi arbitra i vlastního stopera.

Petrouš těžko skousával i vítěznou trefu Jihlavy. „Standardku jsme měli rozhodně pokrýt," říkal rezolutně. Přiznal, že si ještě ve druhé půli vůbec nepřipouštěl, že by jeho mužstvo odcestovalo do hlavního města s prázdnou. „Bohužel se stalo, z čehož jsem strašně zklamaný. Ale život jde dál," hleděl už raději dopředu.

Obránce Slavie Martin Dobrotka litoval, že jeho celek nezvýšil ještě do přestávky na 2:0. „Šancí jsme na to měli několik. Zápas by se vyvíjel úplně jinak. Místo toho jsme dovolili Jihlavským vstát z mrtvých a zápas otočit. Netuším, jakým způsobem k proplacení pokuty nyní dojde, ale jsem hlavně rád, že už je to za námi. Vždyť se téměř nehovořilo o ničem jiném. Po reprezentační přestávce bychom měli nastartovat nějakou vítěznou sérii," plánoval Dobrotka.

Komňacký: Byl to hrozný fotbal

Slávistické naděje aspoň na plichtu pohřbil pět minut před koncem domácí stoper Milan Kopic. „Necítil jsem se v utkání vůbec dobře, avšak rozhodující trefa všechno přebíjí. Mířil jsem na vzdálenější tyč. Povedlo se, ale připadalo mi, že balón plachtil do sítě neskutečně dlouho," líčil nadšeně.

Kouč Jihlavy František Komňacký nepropadal po vítězství euforii. „V prvním poločase jsme předváděli hrozný fotbal a Slavia nás skoro ve všem předčila. Po přestávkové domluvě v kabině jsme si spíš silou vůle vytvořili mírný tlak. To, že se nám nakonec povedlo vstřelit dva góly, přičítám i troše štěstí. Strašně důležité tři body ovšem máme, což je pro nás nejdůležitější. Slávisté sice teď smutní, ale kdyby u nás vyhráli, dostali bychom se do velikých problémů zase my," uvědomoval si Komňacký.

Porážku neunesli slávističtí fanoušci, kteří se po střetnutí pustili do potyček s domácími pořadateli a policisty. Ti museli jejich výbojné choutky utlumit i slzným plynem.

Reklama

Související témata: