Hlavní obsah

Olomouckého trenéra Kotůlka vylekal v Plzni horrorový úvod

Plzeň

Uběhlo 49 sekund zápasu mezi Plzní a Olomoucí a domácí vedli gólem Daniela Koláře 1:0. Po osmi minutách přidal František Rajtoral druhý gól. Trenér Sigmy Martin Kotůlek v tu chvíli stál před lavičkou a nevěřícně zíral... Jeho tým ale nakonec zabral a mistrovi podlehl těsně 2:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Olomouce Martin Kotůlek.

Článek

„Chtěli jsme začít aktivně, ale rozehrávka místo dopředu směřovala dozadu, došlo ke ztrátě míče a dostali jsme gól, který pro nás byl studenou sprchou. Než jsme se pořádně probrali, inkasovali jsme podruhé. V tu chvíli to vypadalo hodně zle,“ přiznal olomoucký kouč.

Jeho tým ale nešel do kolen. „Začali jsme hrát a dostali se i do několika slibných akcí. Po změně stran jsme už to bylo mnohem lepší. Když se nám podařilo snížit, pomohla si Plzeň standardní situací a dala třetí gól, který se nakonec ukázal pro zápas jako rozdílový. My už jsme jen snížili,“ dodal trochu zklamaný Kotůlek.

Na hřiště po delší době poslal od začátku Michala Ordoše. „Poslední tři týdny pracoval na sto procent. V předchozích zápasech jsem ale nechtěl do středové řady sahat. Když to nevycházelo výsledkově, rozhodl jsem se pro něho a on odvedl dobrou práci,“ konstatoval Kotůlek.

Reklama