Hlavní obsah

U fotbalistů Brna skončil trenér Grmela, nahradí ho Kotal

Brno
Aktualizováno

Nepříznivé výsledky i špatný herní projev donutil vedení fotbalistů Zbrojovky Brno ke změně na postu hlavního trenéra. Po pěti porážkách za sebou skončil kouč Ludevít Grmela, na lavičce aktuálně předposledního týmu Gambrinus ligy ho nahradí zkušený Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ludevít Grmela skončil jako hlavní trenér Brna, ale v realizačním týmu zůstává.

Článek

Kotalovým asistentem bude Michal Šmarda. Grmela, který v realizačním týmu Brna zůstane, je prvním odvolaným trenérem v novém ročníku nejvyšší soutěže.

"Páteční porážka se Slováckem urychlila přes víkend naše jednání. Jednoznačná volba vedla ke zkušenému trenérovi. Jednání byla ale složitější," řekl ČTK Kudela.

Šedesátiletý Kotal byl smluvně vázaný v Jablonci, kde byl v květnu kvůli špatným výsledkům po necelém roce odvolán. "Musím poděkovat vstřícným krokům místopředsedy představenstva jabloneckého klubu Miroslava Pelty. A vyhověli jsme Kotalovu požadavku, že si s sebou vezme jako asistenta pana Šmardu. Podmínky smluv doladíme v úterý dopoledne," dodal Kudela.

Grmela zůstane jako asistent

S Grmelou jednalo vedení brněnského klubu až do pondělní půlnoci. "Nechceme se zbavovat brněnských trenérů. Proto zůstane v realizačním týmu na místě asistenta," poznamenala Kudela.

Grmela přivedl na sklonku uplynulé sezóny fotbalisty Brna k záchraně. Tým převzal v polovině dubna místo Petra Čuhela a pod jeho vedením Brno porazilo doma Olomouc, Ostravu, remizovalo s Boleslaví a zdolalo i Spartu, kterou tím de facto vyřadilo ze hry o titul.

Úvod nové sezóny ale Zbrojovce nevyšel. Po remíze v Jablonci sice rozdrtili nováčka Bohemians Praha 1905 vysoko 5:1, jenže pak přišla série nezdarů se Spartou, v Příbrami, s Libercem, v Ostravě a doma se Slováckem.

"Působení v Brně beru jako velkou výzvu. Znám se s bývalými hráči Zbrojovky Kroupou, Jarůškem, nebo Hronem, proti kterým jsem hrával. Brno jsem vždy považoval za ligové velkoměsto. A v podobné pozici by mělo být i nyní," uvedl Kotal, který svou hráčskou kariéru spojil hlavně se Spartou Praha. Na lavičce zatím v lize odkoučoval 86 zápasů v týmech Hradce Králové a Jablonce.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice