Hlavní obsah

Plzeň reaguje na zranění stopera Čišovského. Viktoria podepsala exsparťana Hubníka

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalisty Plzně posílí obránce Roman Hubník. Vedení západočeského klubu k jeho angažmá sáhlo poté, co se před víkendovým zápasem s Olomoucí na několik týdnů zranil stoper Marián Čišovský a mimo hru je také Radim Řezník. Exsparťan Hubník přichází z německé Herthy Berlín a s Viktorií podepsal roční smlouvu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Hubník posílí Viktorii Plzeň.

Článek

Plzeň stihla Hubníka dopsat na soupisku Ligy mistrů. Devětadvacetiletý bývalý reprezentant se zapojí do tréninku Viktorie poprvé ve středu.

"Na marodce máme dva obránce ze základní sestavy, především u Mariána Čišovského je doba rekonvalescence u svalového zranění neznámá. Vzhledem k nabitému programu následujících dnů a týdnů jsme se tak rozhodli vyztužit střed obrany zkušeným obráncem, který se ihned může zapojit do zápasového rytmu," řekl na klubovém webu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Devětadvacetiletý stoper přiznal, že ho lákala možnost zahrát si Champions League. "Výzva v podobě zápasů Ligy mistrů i bojů o český titul byla velmi silná. Je mi jasné, že v konkurenci tři velmi kvalitních stoperů Viktorie budu muset o šanci zabojovat, chci však především pomoct klubu. Díky reprezentační přestávce dostanu o něco delší šanci na aklimatizaci, věřím, že do týmu zapadnu bleskově. Na návrat do Čech se moc těším," řekl.

Hubník nastartoval svou kariéru v Olomouci, odkud v roce 2007 odešel do FK Moskva. V roce 2009 působil v pražské Spartě, poslední tři sezóny pak strávil v Hertě Berlín.

Reklama

Související témata: