Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: O góly se postarali hlavně produktivní záložníci

Praha

Útočníci se tentokrát moc nevyznamenali, záložníci je ovšem v 7. kole fotbalové Gambrinus ligy nahradili. V tradičním redakčním hodnocení tak vznikl ve středové řadě přetlak. V ideální sestavě kola podle Sport.cz se do zálohy dostali pouze produktivní hráči a Kalouda z Dukly si ještě odskočil na výpomoc do útoku.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Bylo to kolo záložníků. Sparťan Dočkal na tři góly přihrál, jeho spoluhráč Hušbauer proti Baníku dvakrát skóroval. Rybalka s Pavelkou zase trefili Liberci výhru v prestižním derby v Jablonci. Podle zápisu si dvě trefy připsal také Kalouda z Dukly, není však jasné, zda si první gól v Příbrami nepřipsal spíš Hlinka. Do útoku se dostal jihlavský Harba, který se významně podílel na obratu duelu se Slavií.

Výteční byli i brankáři. Třeba liberecký Kovář nebo Berkovec z Bohemky. Přednost však dostal Miller z Mladé Boleslavi, který vynuloval do té doby nejproduktivnější tým ligy z Teplic.

Lídra z Plzně zastupuje obránce Rajtoral, s nímž defenzivu drží Trousil ze Slovácka, klokan Kalina a mladoboleslavský ženáč Fabián.

Sestava 7. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Miller (Boleslav) - Rajtoral (Plzeň), Trousil (Slovácko), Kalina (Bohemians), Fabián (Boleslav) - Dočkal, Hušbauer (oba Sparta), Rybalka, Pavelka (oba Liberec) - Harba (Jihlava), Kalouda (Dukla).

Reklama