Hlavní obsah

Plánoval nakoupit vstupenky na giganty do Plzně. Teď je Pospíšil na soupisce pro Ligu mistrů

Plzeň

Plánoval, že musí sehnat vstupenky do Štruncových sadů na zápasy Ligu mistrů. Souboje fotbalistů Plzně s Manchesterem City, Bayernem Mnichov či CSKA Moskva si nehodlal nechat ujít, přestože by musel vážit dlouhou cestu z Olomouce. Nakonec může být fotbalový záložník Martin Pospíšil v klidu. Plzeň totiž talentovaného borce ze Sigmy koupila, a tak dvaadvacetiletý odchovanec figuruje na soupisce pro Champions League. „Neskutečné," směje se olomoucký odchovanec, jenž už trénuje s týmem Viktorie.

Foto: Petr Eret, ČTK

Nové posily Viktorie Plzeň. Roman Hubník (vlevo) a Martin Pospíšil.

Článek

Ještě v neděli jste hrál za Olomouc v Plzni ligové utkání, v němž domácí zvítězili 3:2. Odehrál jste celý duel. Věděl jste na trávníku, že za pár hodin už budete hráčem Západočechů?

Ne. Pavel Horváth si ze mě s Tomášem Hořavou dělali srandu, že už je můj přestup hotový, abych hrál za správný klub. Ale já opravdu o ničem nevěděl.

A kdy jste definitivně zjistil, že se z Olomouce stěhujete do Plzně?

Tušil jsem, že zájem ze strany Viktorie je, měl jsem to v hlavě, ale myslel jsem, že vše je v začátcích. Až po nedělním zápase jsem se dozvěděl, že kluby už jsou nějak domluvené. A vlastně teprve v pondělí se vše dořešilo.

Jaké bylo bojovat proti Plzni, když se vám hlavou honily myšlenky, že brzy budete členem kádru protivníka?

Měl jsem na sobě ještě dres Olomouce a jako profesionál jsem chtěl podat co nejlepší výkon za Olomouc.

Pokud byste skóroval a Sigma vyhrála, asi by váš úvodní trénink v Plzni byl hodně pikantní, že?

Pro mě je lepší, že vyhrála Plzeň, protože bych to nyní asi od kluků pěkně schytal. Já věřím, že Olomouc se zvedne. Má kvalitní tým. Navíc měla v úvodu těžký los.

Radil jste se o přestupu s Tomášem Hořavou, který do Plzně přišel v létě, ale v předešlých sezónách jste společně hájili barvy Sigmy?

Několik textových zpráv jsme si napsali, ale nebylo ani o čem přemýšlet. Když se ozve klub jako Plzeň, kde to funguje skvěle, tak jsem se nepotřeboval radit a byl jsem stoprocentně rozhodnutý přestoupit.

Usnadnila vám přítomnost Tomáše Hořavy první den v novém klubu? Jak vás ostatní přijali?

V kabině je skvělá parta. Některé kluky znám z jednadvacítky, další z reprezentačního áčka. Nešel jsem do neznáma. Mohl jsem hned komunikovat, což mi plzeňský start usnadnilo.

Je velká odpovědnost přijít jako náhrada za Vladimíra Daridu, který byl pro Plzeň klíčovým hráčem?

Obrovská. Ale upřímně, nemyslím si, že jsem přímo já náhrada za Daridu. Zastoupit ho má spíše Tomáš Hořava, jenž se v Plzni skvěle adaptoval. Já vše beru tak, že jsme tři hráči na dva posty a kdo bude hrát, je na trenérovi.

Přemýšlel jste při jednáních s Plzní i o vidině Ligy mistrů, kde se Západočeši utkají s Manchesterem City, Bayernem Mnichov a CSKA Moskva?

I to je pro mě obrovské lákadlo. Sledoval jsem boj Viktorie o Ligu mistrů. Zahrát si zápasy v nejprestižnější klubové soutěži se může poštěstit jednou za život, tudíž jsem nadšený. Sledoval jsem pozorně i los skupin, přestože tehdy jsem o zájmu Plzně nevěděl.

Vybavíte si zpětně, jak jste jako hráč olomoucké Sigmy protivníky Plzně hodnotil?

Říkal jsem, že mají asi nejtěžší možný los. Atraktivita protivníků je obrovská. Koukal jsem na jména soupeřů jen s otevřenou pusou. Měl jsem v plánu si pořídit lístky, abych se na zápasy přijel podívat.

Vážně jste se chystal do Plzně vyrazit a podpořit ji v boji na evropské scéně jako fanoušek?

Ano, protože soupeře typu Bayernu nebo Manchesteru City v Česku nevidíme každý den. A možná dalších pár let neuvidíme. Spatřit klubové giganty na vlastní oči je velký zážitek pro fanoušky i pro hráče. Fakt, že nyní mohu být u všeho jako přímý účastník je splněný sen.

Na kterého z protivníků v základní skupině Ligy mistrů se těšíte nejvíce?

Nejde si moc vybírat. Bayern Mnichov je momentálně asi nejlepší v Evropě. City zase představují můj oblíbený klub, v jejichž dresu nastupuje  můj vzor David Silva. Těším se na oba stejně.

Reklama

Související témata: