Hlavní obsah

Ujfaluši už může dnes nastoupit za Spartu. Bude v kádru, potvrdil Lavička

Praha

Fanoušci fotbalové Sparty se dost možná už dnes dočkají očekávané premiéry nejzvučnější letní posily v rudém dresu. V přípravném duelu proti slovenskému mistrovi Slovanu Bratislava už by měl nastoupit Tomáš Ujfaluši, který se po roce vrací na fotbalové trávníky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Nová posila pražské Sparty Tomáš Ujfaluši.

Článek

Aktuálně druhý celek Gambrinus ligy momentálně postrádá hned osm reprezentantů. Na srazu národních týmů jsou Vaclík, Hušbauer, Lafata, Kadeřábek, Krejčí, Přikryl, Brabec a Pauschek. K tomu ještě zranění Hybš, Matějovský, Švejdík, Polom a Juliš, a tak se dostane i na hráče z béčka a juniorky.

Hlavním tahákem pro diváky ale bude pochopitelně možný start pětatřicetiletého veterána, jenž po vleklém zranění konečně dostal od lékařů souhlas, že může nastoupit do utkání.

Cítí se dobře

„Absolvoval jsem naplno posledních pět tréninků a cítím se dobře. Jsem tady necelý měsíc a pomalu se dostávám se zpátky. Přeci jenom je to něco jiného, když člověk trénuje celý den v posilovně a když je pak na hřišti. Na zápas se určitě moc těším. Rok jsem nebyl na hřišti," dělil se bronzový medailista z EURO 2004 o své dojmy na stránkách letenského klubu.

Z blížícího se startu zkušeného obránce v dresu Sparty má pochopitelně radost i kouč Vítězslav Lavička. „Jsme rádi, že Tomášův návrat po zranění pokračuje podle plánu. Velmi tvrdě pracoval s týmem i individuálně s kondičními trenéry. Proti Slovanu bude připraven, na zápas bude v kádru," potvrdil trenér.

Zápas Sparty se Slovanem má na Letné výkop ve 20:15, přímý přenos vysílá Fanda.

Reklama

Související témata: