Hlavní obsah

Sparta chce vrátit na Letnou mistrovský titul i diváky

PRAHA

Dramatickou zimní pauzu má za sebou fotbalová Sparta. Na jejím počátku nečekaně změnila trenéra, příchodem Miroslava Matušoviče uskutečnila největší domácí přestup a na poslední chvíli odmítla více než stomiliónový bonus za odchod Radoslava Kováče do Spartaku Moskva. To všechno se prý dělo proto, aby se podařilo vrátit na Letnou mistrovský titul a také více fanoušků.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

To, že odchod trenéra Straky sparťanskou veřejností stále ještě cloumá, bylo zřejmé i na čtvrteční tiskové konferenci před začátkem jarní sezóny. Bývalý kouč se totiž poprvé od svého prosincového odvolání dočkal poděkování z hráčské kabiny.

Udrží Sparta vedení v první lize?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Chci za celý tým poděkovat panu Strakovi, který pro nás nebyl jen trenérem, ale jedním z nás. Upřímně mu přejeme další úspěchy," prohlásil kapitán mužstva Karel Poborský, ale současně tvrdil, že ani s novým koučem nemá kabina problémy. "Jsme profesionálové, jen jsme nastoupili novou cestu," prohlásil Poborský.

Mottem sparťanského jara bude návrat titulu do Toyota Arény, ani přes devítibodový náskok ho ale vedení klubu ještě nepovažuje za jasný. "Bylo by od nás nekorektní říkat, že je boj o titul rozhodnutý. Udělali jsme ale všechno pro to, aby se náskok neztratil," řekl místopředseda představenstva Daniel Křetínský. Ten prý vedle titulu věří i v atraktivní hru, která by udržela Spartě diváckou přízeň.

Lepší hru by měly zajistit i dvě nové posily

Lepší hru by měly zajistit i dvě nové posily, i když v základní sestavě v Opavě se objeví zatím podle všeho jen Matušovič. "Od začátku svého příchodu ukázal, že může být pro Spartu tou správnou posilou. Na levé straně měl tým slabší místo, a to by se jeho příchodem mělo vylepšit," liboval si Hřebík. Obránce Kadlece označil za nadějného mladého hráče. "Bude se ale muset ve zdejší konkurenci ještě prosadit," doplnil kouč.

Nejvíce si ale Hřebík pochvaloval skutečnost, že Sparta udržela Kováče. "Je to asi poprvé, co český klub za takových podmínek hráče neprodal. Ale pro stabilitu mužstva je to dobrá zpráva," řekl.

Kováčovo setrvání na Letné je prý minimálně do konce jarní sezóny hotovou věcí. "Na takový odchod musíme být připraveni, a to nebyl náš případ. Nabídka Spartaku byla sice velmi lukrativní, ale nemohli jsme po sportovní stránce tým tak oslabit," vysvětlil Křetínský, proč pětadvacetiletý stoper bude i nadále klíčovou postavou v obraně.

Reklama

Související témata: