Hlavní obsah

Přestavba znojemského stadiónu v nedohlednu. Připravuje se dokumentace

S přestavbou fotbalového stadiónu ve Znojmě na první ligu se zatím nezačalo, radnice přesto věří, že zde fotbalisté budou moci odehrát jarní část nejvyšší soutěže. Městské zastupitelstvo v minulých dnech schválilo odkoupení pozemků pod stadiónem za pět miliónů korun. Nyní se připravuje projektová dokumentace k přestavbě a shánějí se dotace, začátek stavby podle mluvčí města Zuzany Pastrňákové zatím nelze odhadnout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma zatím hrát na svém domácím stadiónu nemohou. Čekají na přestavbu.

Článek

Znojemský tým po jarním postupu do první ligy kvůli nevyhovujícímu stadiónu zatím hraje domácí zápasy v Brně. Příprava na přestavbu stadiónu začala vyjednáváním o dotacích na vládní i krajské úrovni a koupí pozemků, na nichž stadion stojí. „Odkup pozemků byla dlouho plánovaná akce, je to nutné kvůli zákonu," uvedla Pastrňáková.

Na stadiónu se musí přebudovat například osvětlení, prvoligový stadión také musí mít vyhřívaný trávník, rozsáhlejší tribuny či lepší technické zázemí. Podle původních plánů by fotbalisté ve Znojmě mohli odehrát jarní část ligy. Podporu při přestavbě slíbil prostřednictvím hejtmana Michala Haška už dříve krajský úřad.

Reklama

Související témata: