Hlavní obsah

Fotbalista Sukup zavrhl Znojmo a míří na hostování do Ostravy

Ostrava

Obranu fotbalistů Ostravy by měl zpevnit olomoucký zadák Ondřej Sukup. Čtyřiadvacetiletý krajní bek měl ještě v minulém týdnu nakročeno na hostování do týmu ligového nováčka Znojma, ale nyní všechno směřuje k jeho hostování na Bazalech.

Článek

Sukup už se v Baníku připravuje s týmem trenéra Martina Svědíka, zatímco kluby se snaží dobrat k dohodě o jeho hostování. Ještě ve čtvrtek se přitom zdálo, že rychlý bek se na čas vrátí do Znojma, za které už dokonce odehrál i přípravné utkání proti Myjavě.

"Dopadlo to ale tak, že se Ondra se Znojmem nedohodl a dal přednost druhé nabídce, kterou mu dala Ostrava. Bylo to rozhodnutí hráče, my jsme ho do ničeho netlačili. S Baníkem je domluvený, teď se to ještě dořešuje mezi kluby," řekl generální manažer Sigmy Zdeněk Psotka.

Sukup v prvním celku Sigmy příliš nehrál. Jediné dva dosavadní prvoligové starty si po zimním přestupu ze Znojma připsal v závěrečných kolech uplynulé sezóny a momentálně hrával za béčko a juniorku.

Baník by mu mohl nabídnout daleko více prostoru. Svědíkův tým má na krajích obrany velké potíže, Ostrava je s 19 inkasovanými góly nejhůře bránícím týmem nejvyšší soutěže.

Olomouc bude mít u prvoligové konkurence na hostování už třetího fotbalistu. Barvy Baníku hájí brankář Michal Bárta a útočník Jakub Rolinc.

Reklama

Související témata: