Hlavní obsah

Obránce Zápotočný přestoupil ze Sparty do Příbrami

Obránce Tomáš Zápotočný přestoupil ze Sparty do Příbrami. O dohodě informoval web letenského týmu, kde Zápotočný hrál od začátku roku 2011. Zápotočný by za Příbram, jejímž je odchovancem, mohl nastoupit už v sobotu na hřišti Slovácka. Podrobnosti transferu zveřejněny nebyly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Zápotočný míří do Sparty.

Článek

O odchodu zkušeného stopera či pravého obránce, který dnes slaví třiatřicáté narozeniny, se spekulovalo již delší dobu. Vedle Příbrami, kde se Zápotočný narodil, byl nejvážnějším zájemcem hlavní konkurent Sparty pražská Slavia.

Zápotočný v Příbrami nastartoval svou kariéru mezi dospělými. Poté hrál v Drnovicích, Liberci, Udine, Besiktasi Istanbulu a Bursasporu, odkud na začátku roku 2011 přišel do Sparty. V Liberci a Bursasporu slavil zisk českého a tureckého titulu, čtyři starty si připsal i v národním týmu.

Ve Spartě Zápotočný postupně přišel o svoji pozici v základní sestavě. Naposledy v základní sestavě nastoupil v březnu, pak se zranil a další šanci dostal už jenom jednou jako střídající hráč před měsícem ve čtvrtém ligovém kole proti Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: