Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 1:1Viktoria dále vede, čtyřstovkaři Horváthovi však pod Ještědem pogratulovala jen remízou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolář 0 : 1
78. Kováč 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Obhájci titulu udrželi neporazitelnost i pod Ještědem a dál vládnou soutěži. Fotbalisté Plzně remizovali v utkání 8. kola Gambrinus ligy v Liberci 1:1 a minimálně do pondělí odskočili druhé Spartě o jeden bod. Slovan zůstal třetí a dotáhl se bodově na Letenské. V duelu dvou pohárových zástupců odehrál plzeňský kapitán Pavel Horváth 400. ligový zápas. Viktoria vedla, nakonec to však vítězné jubileum nebylo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Pavelka (vlevo) z Liberce a Marek Bakoš z Plzně v utkání 8. kola Gambrinus ligy.

Článek

Viktoria příští týden rozehraje Ligu mistrů, Slovan zase Evropskou ligu. Jejich vzájemný duel u Nisy tak logicky byl jedním z nejočekávanějších utkání celého podzimu. V posledním kole předminulé sezóny se tady oba soupeři utkali ve velkém finále o titul a po bezbrankové plichtě se stal Slovan mistrem. Jinak ale Plzeň z posledních čtyř vzájemných utkání v Liberci ostatní tři vyhrála.

Obhájce titulu přivedl na hřiště kapitán Horváth, pro něhož to byl jubilejní 400. ligový zápas. Do útoku se vrátil uzdravený Bakoš, jemuž Petržela s Rajtoralem připravili hned v 5. minutě velkou šanci, při níž brankář Kovář se štěstím vyrazil míč na tyč. O tři minuty později už hosté vedli. Dlouhý pas Limberského liberecký Kováč nechtěně zpracoval pro Koláře a ten chladnokrevně skóroval.

Zatímco Slovan se složitě probíjel vpřed a finální část většinou pokazil, hosté byli nebezpečnější. Zvýšit mohl Petržela, jehož střelu stačili obránci zblokovat, nebo Hořava, který branku těsně minul. Teprve ve 32. minutě se k dorážce dostal liberecký snajpr Rabušic, na Kozáčika si však nepřišel. Slovan to povzbudilo a další šanci měl Delarge.

Po přestávce se domácí zlepšili, začali být nebezpeční. Kozáčik však odolával, skvěle si vedl třeba při dvou šancích Rabušice či bombě Pavelky.

Plzeň si zahrávala, chtěla těsnou výhru jen ubránit. To se jí nevyplatilo, na Fleišmanův centr si v 78. minutě naběhl stoper Kováč, a protože ho v tu chvíli hlídal jen oslavenec Horváth, snadno hlavou vyrovnal a odčinil tak svůj podíl na inkasované brance. Liberec v závěru tlačil, ale vítězný gól už nedal.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)
Branky: 78. Kováč - 8. Kolář. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Pelikán. ŽK: Rabušic, Frýdek, Rybalka, Pavelka - Petržela, Hořava. Diváci: 6412.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Šural (74. Kalitvincev), Pavelka, Rybalka, Hušek (61. Frýdek), Delarge (88. Kolár) - Rabušic. Trenér Šilhavý.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda (82. R. Hubník), Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (72. Ďuriš), Kovařík - Bakoš (59. Tecl). Trenér Vrba.

Reklama

Související témata: