Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 1:1Slovácko remizovalo s Příbramí, kterou zachránil Hruška a tyče

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Pilík 0 : 1
69. Ondřejka 1 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka remizovali v 8. kole první ligy na svém hřišti s Příbramí 1:1. Domácí trefili dvakrát tyčku, Středočechy od porážky zachránil i brankář Hruška, který chytil nejméně tři vyložené šance. Příbram vedla od 33. minuty po gólu Pilíka, vyrovnat se podařilo v 69. minutě Ondřejkovi. Hosté dohrávali závěrečných deset minut bez vyloučeného Videgly z Toga, zápas rovněž po druhé žluté kartě nedohrál ani kapitán Slovácka Trousil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami František Straka.

Článek

Obranu Příbrami už vyztužil po pátečním přestupu ze Sparty Zápotočný a trenér Straka se rozhodl nechat na hrotu pouze bývalého útočníka Slovácka Švancaru. V oboustranně opatrném začátku se hra téměř dvacet minut odehrávala ve středu pole. K přesnějšímu zakončení se poprvé dostal až v 18. minutě Kerbr, který ovšem hlavičkoval pouze do náruče brankáře Hrušky.

Příbram se sice snažila přecházet do rychlých protiútoků. Tato snaha ale dlouho končila pouze na soubojích Švancary s domácím stoperem Košútem. Právě po faulu na Švancaru ve 33. minutě otevřel Pilík skóre zápasu. Na jeho přesnou střelu z trestného kopu ze 25 metrů nestačil domácí brankář Hruška vůbec reagovat.

Teprve po tomto gólu dostal zápas ligové parametry. Slovácko převzalo iniciativu a ukazovalo i své útočné kvality. Na straně Příbrami stálo dvakrát štěstí, neboť střely Ondřejky a Daníčka skončily shodně na levé tyči.

Snaha domácích o ofenzivní hru po změně stran dlouho narážela na pohyblivý obranný blok protivníka. Do útočení se zapojoval i stoper Trousil s Mezlíkem. V přehuštěném prostoru se Slovácko jen s obtížemi dostávalo k zakončení. V 51. minutě Valentovu střelu stačil brankář Hruška reflexivně vyrazit. Příbram se snažila o otevřenou partii, využívala každou příležitost k rychlým protiútokům.

Ovšem v závěru poločasu už hostující obrana pod tlakem často chybovala. V 69. minutě sice stačil Hruška vyrazit Valentovu střelu, ovšem z dorážky Ondřejka vyrovnal. Vzápětí měl další vyloženou šanci Valenta, jenž přestřelil branku a Ondřejkovu ránu stačil Hruška vyrazit. V závěrečné desetiminutové přesilovce po vyloučení střídajícího beka Videgly se už Slovácku nepodařilo strhnout vítězství na svou stranu. Naopak tým z Uherského Hradiště dvě minuty před koncem přišel o stopera Trousila.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 69. Ondřejka - 33. Pilík. Rozhodčí: Příhoda - Štěrba, Hrabovský. ŽK: Kubáň, Trousil - Pilík, Videgla, Danoski. ČK: 88. Trousil - 80. Videgla. Diváci: 3987.
Slovácko: Melichárek - Mezlík, Trousil, Košút, Kubáň - Daníček (82. Haša) - Volešák, Valenta, Petr (57. Havlík), Kerbr - Ondřejka (90. Rada). Trenér: Habanec.
Příbram: Hruška - Jugas (36. Videgla), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Danoski, Pilík (73. Stratil), Tarczal, Andrejevič, Mareš - Švancara (62. Řezníček). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: