Hlavní obsah

Konečně jsem se trefil, oddechl si mladoboleslavský útočník Chramosta

Praha

Mladá Boleslav je sice dobře rozjetá, ale její největší ofenzivní zbraň, dvaadvacetiletý útočník Jan Chramosta, se střelecky trápila. Za podzim jediný gól, jinak samé tyče. Smůlu prolomil až v sobotu večer v Edenu, kde se na čtyřgólovém debaklu Slavie podílel jednou trefou a asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta oslavuje čtvrtý gól v Edenu.

Článek

Na hře Mladé Boleslavi je znát pohoda. Kde se vzala?

Povedla se nám šňůra pěti zápasů bez porážky, takže do Edenu jsme jeli s cílem opět bodovat, což se povedlo. Máme herní pohodu a na hřišti to bylo vidět.

Vy jste v posledních zápasech trefoval tyče. Necítil jste už určitou frustraci?

Bylo to nepříjemné, ale říkal jsem si, že do šancí se dostávám a musí to přijít. Trpělivost se vyplatila, i když proti Slavii jsem zase začal tyčí.

Ty zahozené šance v předchozích zápasech jste viděl čistě jako smůlu?

Částečně ano, ale některé situace jsem mohl řešit lépe, rozvážněji. Bohužel, stalo se. Věřím, že mi to tam zase bude padat, i když podstatné jsou body pro mužstvo a není rozhodující, kdo góly střílí. Radost mám i z asistencí.

Na první gól jste ale přihrál a čtvrtý sám vstřelil...

Trenér mě vysunul na hrot, abych si dal také gól a ten záměr se podařil. Když jsem běžel sám na branku, Štohanzl na mne křičel, abych mu přihrál, ale byl jsem v dobré pozici a chtěl jsem dát gól, což se povedlo.

Na první gól jste Štohanzlovi přeci přihrál. To mu nestačilo?

Ale ano. Viděl jsem ho před bránou, měl tam prostor a hezky balón uklidil do sítě. Také mi za to poděkoval.

Nebylo to v sobotu v Edenu ke konci zápasu vraždění neviňátek?

Předchozí domácí zápas s Teplicemi prohrála Slavia 0:7. Říkali jsme si s klukama, že to nemůžeme zopakovat. Nemysleli jsme ani na čtyřgólové vítězství, ale pro body jsme sem jeli. Nakonec jsme se té sedmičce ale přiblížili.

Reklama