Hlavní obsah

Podali jsme výkon na úrovni. Jsem šťastný, zářil po remíze na Slovácku kouč Příbrami Straka

Uherské Hradiště

Remíza 1:1 v utkání 8. kola Gambrinus ligy na hřišti Slovácka vyvolala v trenérovi příbramských fotbalistů Františku Strakovi obrovskou euforii. „Zápas obsahoval úplně všechno. Góly, vyloučení, tyčky i napětí. Já jsem strašně rád, že jsme získali bod. Podali jsme výkon na úrovni. Zejména po taktické stránce jsme zahráli velmi dobře. Jsem šťastný,“ zářil emotivní Straka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami František Straka

Článek

Pochválil obránce Tomáše Zápotočného, jehož bezprostředně po přestupu ze Sparty zařadil do základní sestavy. „V tom jsem měl jasno hned, byť si s námi stihl zatrénovat jen dvakrát. Tomáš prokázal v Hradišti svoje kvality. Do mužstva okamžitě zapadl. A věřím, že se bude ještě postupně lepšit, až se víc s ostatními sehraje," očekával Straka.

Zápotočný přivítal, že po zranění a následné dlouhé pauze, během níž vysedával ve Spartě převážně jen na lavičce, odehrál zase celý ligový zápas. „Cítil jsem se dobře. Mám radost, že jsme v Uherském Hradišti uhráli plichtu. Bodík je pro nás hodně cenný. Musím ovšem uznat, že se nás držela i trocha štěstí. Vstřelili jsme sice krásný vedoucí gól, ale pak domácí trefili dvakrát tyčku. Po jedné chybičce jsme sice ve druhé půli inkasovali, ale nerozhodný výsledek se nám podařilo udržet," liboval si.

Jablonec a Slavii odmítl

Je rád, že se vrátil do mužstva, v němž s ligovým fotbalem kdysi začínal. „V Příbrami bydlím, takže jsem vlastně zpátky doma. V poslední době jsem pochopil, že ve Spartě už šanci nedostanu. Příbrami jsem dal přednost před nabídkami ze Slavie či z Jablonce," prozradil Zápotočný, které další kluby o něj projevily zájem. „Chci Příbrami ze všech sil pomoct k záchraně mezi elitou," dodal odhodlaně.

Fotbalisté Slovácka přijali remízu s mnohem menším nadšením než Příbramští. „Dva body jsme bohužel před našimi fandy ztratili. Sice se mi podařilo vyrovnat na 1:1, ale měl jsem další dvě vyložené šance, které jsem neproměnil. Tutovku zahodil také Jirka Valenta. Je to velká škoda, doma jsme měli bodovat naplno," mínil hradišťský útočník Václav Ondřejka.

Podobný názor sdílel i trenér Moravanů Svatopluk Habanec. „Skoro hodinu jsme se prezentovali ustrašeným výkonem bez pořádného pohybu. Marně si lámu hlavu proč. Představoval jsem si, že dostaneme Příbram ještě pod větší tlak. Přesto jsme neměli daleko k vítězství. Tyhle ztracené dva body nám mohou chybět," obával se.

Habance naštvala i čtvrtá žlutá karta a následné vyloučení kapitána Trousila. „Kromě příštího utkání na Spartě nám tak bude chybět i potom doma v důležitém duelu s Baníkem. To bude značné oslabení. V závěru střetnutí s Příbramí viděl druhou žlutou a vzápětí i červenou za zakopnutý balón. Přestože to bylo v emocích, byla to jeho chyba a podle našeho vnitřního řádu Honzu pokuta nemine," měl jasno kouč Slovácka.

Reklama

Související témata: