Hlavní obsah

Baník dal fotbalistům pokutu 300 tisíc a rozšířil realizační tým o Slončíka

Aktualizováno

Tři sta tisíc korun dostali hráči Baníku Ostrava pokutu po ostudném výkonu v sobotním ligovém utkání s Bohemians 1905 (1:3). Navíc v nejbližších třech zápasech nesmějí prohrát a realizační tým rozšíří trenér juniorky Radomír Korytář a sportovní manažer Radek Slončík.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vladan Milosavljev z Baníku Ostrava (v bílém) s souboji s Janem Moravcem z Bohemians 1905.

Článek

„Vedení Baníku Ostrava uděluje hráčům A-týmu nepodmíněnou pokutu ve výši 300 000 korun. Sami hráči pak prostřednictvím kapitána Martina Lukeše věnují příspěvek 10 000 korun fanouškům na choreografii," píše se v prohlášení klubu.

Nezůstalo jen u pokuty. V nejbližších dvou týdnech tým nesmí prohrát, za úkol dostal vybojovat čtyři body v ligových zápasech s Libercem a v Uherském Hradišti se Slováckem. Navíc příští středu musí zvítězit v pohárovém duelu v Ústí nad Labem a postoupit do 4. kola. „V případě nesplnění tohoto výkonnostního cíle budou přijata další opatření," stojí v prohlášení.

Posílený je také realizační tým. Za Ericha Cviertnu, který se už měsíc léčí v nemocnici, bude s trenérem Martinem Svědíkem pracovat dosavadní kouč juniorky Radomír Korytář a také sportovní manažer Radek Slončík.

Reklama

Související témata: