Hlavní obsah

Brno posílí stoper Košťál, který se vrací k fotbalu po zranění

Brno

Fotbalisty Zbrojovky Brno posílí stoper Pavel Košťál, který měl vleklé zdravotní potíže a od loňského roku byl bez angažmá. Bývalý obránce Hradce Králové a Liberce působil naposledy v Hanse Rostock, kde však kvůli zdravotním problémům přerušil kariéru.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Košťál (zcela vpavo) ještě v dresu Liberce.

Článek

"Nyní už čtvrt roku trénuje naplno. Uvidíme, jak zapadne do týmu a jak jeho případný přínos vyhodnotí trenéři," řekl na klubovém webu sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Brňané hledají cestu z krize. Po osmi kolech první ligy jsou s pouhými čtyřmi body na předposledním místě tabulky s náskokem jednoho bodu na Znojmo. Posledních šest zápasů Brno prohrálo.

Třiatřicetiletý Košťál odehrál v české nejvyšší soutěži 131 zápasů a dal čtyři branky. V roce 2006 získal s Libercem mistrovský titul. O tři roky později zamířil do rakouského Wiener Neustadtu, ročník 2011/12 strávil v Rostocku.

Na středečním tréninku Brna se objevil také francouzský fotbalista Amadou Ndiaye, rodák ze Senegalu. Třiadvacetiletý útočník, jenž dosud hrál třetí francouzskou ligu za FC Paříž, přišel na zkoušku. "Snažíme se zvýšit efektivitu našeho útoku a tohle by mohla být jedna z cest. Uvidíme, v jakém světle se Amadou ukáže," poznamenal Kudela.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články