Hlavní obsah

Po vítězném gólu jsem měl zatmění, říká jablonecký hrdina Beneš

Jablonec nad Nisou

Byl jabloneckým fotbalovým hrdinou. Stoper Vít Beneš hlavičkou ve třetí minutě nastaveného času zařídil vítězství Severočechů nad pražskou Slavií 2:1. Tedy nad týmem, který nastoupil už pod vedením nového trenéra Miroslav Koubka a podle očekávání kladl domácím velký odpor. „Chceme hrát o poháry a potřebujeme co nejvíc vyhrávat," podotkl Beneš, který prožíval po zápase euforii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vít Beneš (vlevo) se raduje se spoluhráčem Vukadinem Vukadinovičem z gólu do sítě Slavie.

Článek
Fotogalerie

Rozhodnutí padlo až v poslední možné chvíli. Věřili jste v tříbodový zisk?

Ano, až do závěrečné vteřiny. Už předtím jsme nastřelili břevno, já jsem měl velkou šanci hlavou. Ale málem se opakovaly některé předešlé zápasy, kdy jsme spálili vyložené příležitosti.

Ulevilo se vám po šťastné trefě?

Hrozně moc. Byla by škoda, kdybychom jen remizovali. Nenazval bych případnou ztrátu dvou bodů průšvihem, ale moc by nás to mrzelo A ten můj gól? Trenér zařval, ať jdu na hrot. Brankář Špit poslal na mě balón. Mám útočné choutky a nakonec se mi povedlo dobře hlavičkovat. Viděl jsem, jak míč spadl do brány. A nevěděl jsem zpočátku, co se děje. Měl jsem nějaké zatmění. Uvědomil jsem si všechno, až když kluci na mě naskákali. Ještě jsem nezažil, abych dal vítěznou branku, a pak rozhodčí hned ukončil zápas.

Slavii jste poslali na nelichotivé předposlední místo tabulky, třebaže podala v Jablonci dobrý výkon. Jak hodně si výhry ceníte?

Všiml jsem si, že Slavia pod novým trenérem hrála zodpovědně z defenzivy, poctivě bojovala. A předpokládám, že udělá i další herní krok dopředu. Jsme proto rádi, že těžký zápas s ní už máme za sebou. Naše předvedená hra ve druhé půli nebyla ideální. Dostali jsme laciný gól po autovém vhazování. To se nesmí opakovat, musíme být důslednější.

Co pro vás skalp Slavie znamená z pohledu ligové tabulky?

Že jsme se po několika nezdarech přiblížili víc k popředí. Chtěli jsme se dotáhnout na dosah ke třetímu místu a tři body nám k tomu pomohly. Naším cílem je bojovat znovu o evropské poháry a k nim vedou dvě cesty. Kromě ligy i z Poháru České pošty. A jako obhájce trofeje nastoupíme už ve středu v Hradci Králové, který vede druhou ligu, takže čekám znovu těžký zápas.

Reklama

Související témata: