Hlavní obsah

O víkendu jen dva ligové fotbaly, šest utkání odloženo

PRAHA

Časný začátek nejvyšší fotbalové soutěže se začíná vybarvovat. Zatímco v úvodním kole jarní části se kvůli nepřízni počasí neodehrála dvě utkání, o nadcházejícím víkendu se nebude hrát rovnou šest zápasů. Fotbalisté vyběhnou pouze na hřiště s vyhřívaným trávníkem, tedy v Praze na Letné a v Jablonci.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

Zápasy Drnovice - Teplice, Zlín - Příbram, Olomouc - Liberec, Ostrava - Opava, Mladá Boleslav - České Budějovice a Brno - Slavia se Českomoravský fotbalový svaz rozhodl kvůli nezpůsobilému terénu odložit. V jakém termínu se utkání sehrají, bude jasné po svazovém jednání 15. března.

"Podle předpovědí by se teploty již měly začít vracet do plusových hodnot, ale vím, že na Moravě nejsou trávníky v dobrém stavu. Sníh je sice většinou odklizen, ale hřiště připomínají tak trochu kluziště," citovala ČTK slova ředitele profesionálního fotbalu Iva Lubase.

Z původního programu 18. kola tak zbyly jen zápasy Sparta - Blšany a Jablonec - Slovácko. Ty se měly původně hrát v neděli, nakonec se ale dostanou na televizní obrazovky. Tým z Letné vyzve Blšany už v sobotu v přímém přenosu TV Nova (14:25), zápas ze severu Čech pak bude vysílat televize Prima v pondělí od 16:40.

Počasí si zatím s fotbalovou ligou zahrává a hráči Drnovic, Příbrami a Liberce v jarní části ještě nekopli do míče, v 17. kole se totiž nehrála utkání Drnovice - Jablonec a Příbram - Liberec. Po dvou hracích víkendech budou mít na kontě plný počet zápasů jen Sparta, Blšany a Slovácko.

Reklama