Hlavní obsah

Slavia dotáhla příchod Nevese. Obránce už může nastoupit v sobotním derby

A je to definitivní! Fernando Neves už patří Slavii. Pětatřicetiletý kapverdský stoper tak může nastoupit už v sobotním derby proti Spartě. Vedení klubu ve středu oficiálně dotáhlo jeho příchod do Edenu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fernando Neves (vpravo) ještě v Ostravě.

Článek

Zkušený obránce se vrací do české ligy po více než dvou letech. V nejvyšší soutěži už působil v Ostravě, kde ho vedl nový slávistický kouč Miroslav Koubek.

"Slavia je velký kub. V samotném rozhodování mi pomohla přítomnost Maria Ličky a také trenéra Koubka, kterého znám dobře z Baníku. Když mi Slavia dala nabídku, tak jsem neváhal a jsem moc rád, že to vyšlo," uvedl pro klubový web Neves.

Slavia s ním byla dohodnutá už na začátku týdne a zkušený zadák již v pondělí nastoupil za vršovický tým v Juniorské lize proti Mladé Boleslavi. Teprve nyní ale Pražané s hráčem doladili poslední detaily transferu.

"Udělám maximum, abych byl na Spartu připravený"

"Příchod Nevese je po legislativní stránce dotažen. Jeho startu v derby nic nebrání," uvedla Slavia na svém twitterovém účtu. "Udělám maximum pro to, abych byl na utkání připravený. Pak už je to jenom na trenérovi, jak se rozhodne," řekl Neves.

V neděli už osobně sledoval ligovou prohru Slavie 1:2 v Jablonci. "Kluci hráli dobře, bojovali a určitě si nezasloužili prohrát gólem v poslední vteřině zápasu. Bod si určitě zasloužili," prohlásil.

Neves, jenž naposledy hrál za druholigový francouzský klub Chateauroux, by měl pomoci vyztužit obranu červenobílých, která v devíti kolech inkasovala 21 branek. Pražané jsou kvůli tomu v tabulce před derby až na předposledním místě.

Baníku pomohl k třetímu místu

Zkušený bek v české lize v Ostravě odehrál 54 zápasů a pomohl Baníku k třetímu místu v sezoně 2009/10. V nejvyšší soutěži dal sedm branek. Stoper vysoký 190 centimetrů nasbíral přes čtyři desítky startů v reprezentaci Kapverdských ostrovů, kterou letos vedl jako kapitán na africkém šampionátu.

Reklama

Související témata: