Hlavní obsah

Sparta připravena poslat Kováče do Spartaku

Přestup fotbalového reprezentanta Radoslava Kováče ze Sparty Praha do Spartaku Moskva se přiblížil. Podle zákulisních informací k definitivní dohodě chybí už jen smlouva o splátkovém kalendáři. Místopředseda sparťanského představenstva Daniel Křetínský vzkázal, že kluby jsou k dohodě blízko a možná se definitivně domluví už v pátek dopoledne.

Foto: REUTERS

Radoslav Kováč (uprostřed) má namířeno do Spartaku Moskva.

Článek

Křetínský prostřednictvím klubové mluvčí Lenky Rakové ČTK potvrdil, že jednání jsou na dobré cestě. "Můžu potvrdit, že vedeme se Spartakem intenzivní jednání. Jedná se o mimořádnou nabídku a jsme už blízko dohodě. V jednání budeme pokračovat v pátek dopoledne," uvedla Raková.

O Kováčově přestupu do zahraničí se mluví od začátku letošní zimy, kdy sparťanští funkcionáři potvrdili, že jeden velký odchod možná uskuteční. Vedle Kováče se skloňovala také jména Tomáše Sivoka či brankáře Jaromíra Blažka.

Kováče doporučil Jiránek

O reprezentanta Kováče ale nakonec byl největší zájem. Pomohly mu nejen výkony v rudém a reprezentačním dresu, ale také reference jeho nového spoluhráče Martina Jiránka, s nímž udělali ve Spartaku dobrou zkušenost.

Zástupci Sparty přitom před týdnem na tiskové konferenci tvrdili, že ani velká přestupová suma je neobměkčí. "Podobný přestup musí být dokonale připraven, a to nebyl tento případ. Kováč zůstane ve Spartě," řekl Křetínský. Po týdnu je ale všechno jinak.

Nabídka se zřejmě nedá odmítnout

Přestupová suma je podle všeho tak vysoká, že ji Sparta nemůže odmítnout. Podle některých informací jde v přepočtu o 120 miliónů korun. Hráč by měl v Moskvě podepsat čtyřletý kontrakt a jeho roční plat by se mohl pohybovat okolo 20 miliónů korun čistého.

Kováč ve Spartě strávil po příchodu z Olomouce dvacet měsíců a odehrál 46 ze 176 ligových zápasů, které má na kontě. V národním týmu nastoupil třikrát, v roce 2002 se stal mistrem Evropy do jednadvaceti let.

Reklama

Související témata: