Hlavní obsah

Bez Heinze jsme byli běhavější a agresivnější, tvrdil kouč Znojma Kalvoda

Čestmír FolkSport.czPrávo

V domácím azylu v Brně na pátý pokus konečně skórovali. Znojemští fotbalisté nečekaně zdolali Mladou Boleslav 2:0 a dosáhli na premiérovou výhru po postupu do nejvyšší soutěže. „Konečně zažívám po utkání příjemné pocity. Za předvedený výkon musím klukům poděkovat. Boleslav považuji za jedno z nejkvalitnějších tuzemských mužstev, proto si tří bodů nebývale považuju,“ zářil spokojený znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalisté Znojma se radují z branky proti Mladé Boleslavi.

Článek

Jeho tým nastoupil už bez bývalého reprezentanta Heinze, s nímž se klub po nepovedeném duelu se Zbrojovkou rozloučil. „Naše hra se bez něj výrazně zlepšila. Byli jsme běhavější, bojovnější a agresivnější. Ale na druhou stranu musím říct, že ve druhé lize nám Marek hrozně moc pomohl. Postup nám na jaře vystřílel, za to mu patří obrovský dík," konstatoval Kalvoda.

Autorem historicky první branky Jihomoravanů v nejvyšší soutěži na domácím hřišti byl útočník Václav Vašíček, který právě Heinze v základní sestavě na hrotu nahradil. S přehledem proměnil sólový únik. „Chtěl jsem obstřelit brankáře Millera, povedlo se mi to zcela podle mých představ. Ve druhé lize jsem už za Znojmo góly dal, avšak v elitní soutěži je to můj první. Předpokládám tudíž, že mě spoluhráči v kabině zkasírují," culil se Vašíček.

Nováček sice zůstal dál v tabulce Gambrinus ligy poslední, ale dotáhl se na jeden bodík na celky bezprostředně nad ním. „To je skvělé, snad nás premiérový triumf nakopne. Pořád věříme v záchranu, ale musíme makat naplno dál. Jedna vlaštovka totiž jaro nedělá," věděl Vašíček, jenž se trefil i o tři dny dřív v pohárovém střetnutí na stadiónu třetiligového Převýšova. „Bylo znát, že nám postup dodal sebevědomí," mínil.

Nic jsme nepodcenili, tvrdil Štajner

V mladoboleslavské šatně zavládlo po překvapivé porážce značné zklamání. „V podstatě nemám ani co hodnotit, v naší hře nenacházím žádné klady," hledal těžko slova trenér Středočechů Ladislav Minář. „Hráčům jsem zdůrazňoval, že to nesmíme být my, koho Znojmo jako prvního porazí. Jenže jsme notně zaostali i za naším standardním výkonem," posteskl si Minář, jehož mužstvo bylo po předchozích třech výhrách v řadě vysokým favoritem.

Jiří Štajner tvrdil, že Boleslavští Znojmo nepodcenili. „Šli jsme do zápasu naplno. Jenže poté, co jsme si rychle vypracovali dvě velmi dobré střelecké příležitosti, jsme si zřejmě začali myslet, že to půjde samo. Místo nás ovšem vstřelilo vedoucí gól Znojmo a navzdory našemu vytrvalému tlaku jsme míč do soupeřovy branky pak už neprotlačili. Naopak domácí v závěru z brejku potvrdili vedení," štvalo mladoboleslavského veterána.

Reklama

Související témata: