Hlavní obsah

Pimparu těší, že gólem proti Příbrami odčinil pohárové vyřazení

Liberec

Na hřišti pobyl necelou minutu, přesto dokázal minimální prostor využít ke vstřelení své první branky v ligové kariéře a navíc při premiéře v libereckém dresu. Obránce Jiří Pimpara se stal nečekaným spasitelem severočeského týmu v utkání 10. kola proti Příbrami, proti níž rozhodl přesnou hlavičkou ve třetí minutě nastaveného času o nejtěsnější výhře Slovanu 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Stoper Slovanu Liberec Jiří Pimpara (vpravo) a záložník David Pavelka se radují z vítězné branky proti Příbrami.

Článek

Pimparu těšilo hlavně to, že odčinil své středeční selhání v pohárovém utkání na hřišti druholigového Žižkova. Tam zaváhal při penaltovém rozstřelu a Liberec i kvůli tomu překvapivě vypadl.

"Tohle je skvělý pocit. Po zápase na Žižkově na mě padly ty penalty, teď jsem to klukům mohl vrátit. Za to jsem strašně rád. Navíc se mi to povedlo při prvním ligovém startu za Liberec. Prostě samá pozitiva," radoval se Pimpara.

V neděli zažil přívětivou stránku fotbalu. Dřív jej srážely vážné zdravotní problémy: musel na operaci se srdcem, a když se uzdravil, letos na jaře si přivodil zranění kolena. I kvůli tomu se Pimparův ligový debut v dresu Slovanu odkládal. Kouč Jaroslav Šilhavý vysokého Pimparu poslal v samotném závěru za bezbrankového stavu proti Příbrami jako žolíka a šestadvacetiletý stoper se odvděčil nevídaným způsobem při přesné hlavičce.

"Už jsem ani nepočítal, že budeme potřetí střídat. Bylo to narychlo, převlékl jsem se a hned tam vlítnul. Při rohu si mě nikdo nevšímal a říkal jsem si, že by si míč zrovna mě mohl najít. A povedlo se," řekl teplický odchovanec, který si připsal teprve čtvrtý start v ligové kariéře.

Reklama

Související témata: